Vācijas izlūkdienesti izmantos Trojas vīrusus aizdomās turamo datoru izspiegošanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas valdība atļāvusi izlūkdienestiem izmantot Trojas vīrusus, lai izspiegotu aizdomās turamo datorus, pirmdien paziņojis Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

Ministrijas preses pārstāvis aizstāvēja valdības lēmumu, norādot, ka tagad izlūkdienestiem beidzot ir iemaņas jomā, kur to agrāk nebija.

Valdības locekļi šo programmu atbalstīja jau 2015.gada rudenī, atklāja ministrija.

Trojas vīrusi ir kaitīgas programmas, ko hakeri un zagļi bieži izmanto, lai iegūtu piekļuvi citu lietotāju datiem.

Lai izmantotu Trojas vīrusu, Vācijas valdības amatpersonām būs nepieciešams tiesas orderis.

Vīrusa izmantošana ļaus iegūt pieeju aizdomās turamā personiskajam datoram, portatīvajam datoram un viedtālrunim un novērot aizdomās turamā saziņu ar citiem.

Zaļo partijas locekļi protestēja pret Trojas vīrusu izmantošanu, un bažas pauda arī Vācijā bāzētā hakeru asociācija CCC, kuras pārstāvis norādīja, ka programmas tehniskās iespējas būtu jāsamazina.

«Tas ir gandrīz tā kā vērot cilvēka domas, lasīt to, ko viņi drukā,» viņš piebilda.

Saskaņā ar Vācijas Konstitucionālās tiesas 2008.gada lēmumu attālināta piekļuve pilsoņu datoriem ir atļaujama tikai tad, ja pastāv dzīvību apdraudošas briesmas vai aizdomas par kriminālām darbībām pret valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu