«Eco Baltia vide» investēs € 2,5 miljonus riepu pārstrādes rūpnīcas izveidē Tukumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA «Eco Baltia vide» riepu pārstrādes rūpnīcas izveidē Tukumā investēs 2,5 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma direktors Jānis Aizbalts.

Viņš norādīja, ka rūpnīcā plānotās riepu pārstrādes iekārtas ir notestētas Francijā un patlaban sākts iekārtu piegādes process. «Plānots, ka septembrī visas iekārtas būs jau uzstādītas un sāks darboties testa režīmā,» sacīja Aizbalts.

Viņš norādīja, ka rūpnīcas riepu pārstrādes jaudas lēšamas ap 8000 tonnām gadā. Tāpat «Eco Baltia vide» direktors piebilda, ka patlaban norit aktīvas pārrunas ar būvmateriālu ražotāju SIA «Cemex» par pārstrādes blakus produktu noietu rūpnīcā.

Kā ziņots, Tukuma novada dome šā gada jūnijā konceptuāli atbalstīja SIA «Eco Baltia Vide» ieceri attīstīt nolietoto riepu pārstrādi Tukumā, izvietojot riepu reģenerēšanas iekārtas Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5.

Gala lēmumu par atļauju iekārtu izvietot dome nepieņēma, jo būvniecības iecere vēl nav izskatīta novada būvvaldē. Arī būvvalde pašlaik vēl nevar skatīt uzņēmuma ieceri, jo nav saņēmusi «Eco Baltia Vide» būvniecības ieceres iesniegumu ar būvprojektu minimālajā sastāvā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Eco Baltia Vide», kas vēl līdz šā gada marta beigām Tukumā nodrošināja atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, pilsētā plāno attīstīt nolietoto riepu pārstrādi.

Uzņēmums Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5, kur darbojas arī pašlaik, plāno veikt nolietotu riepu smalcināšanu, iegūstot gumijas pārslas, kuras tiks pārstrādātas gumijas granulās, nododot tās tālākai reģenerācijai.

Gadā paredzēts iegūt ap 4300 tonnu gumijas granulu, veicot metāla un tekstila atdalīšanu un materiālu sijāšanu. Ražošanas procesā gadā radīsies arī 1000 tonnu atkritumu tekstila, ap 1000 tonnu metāla un ap 500 tonnām citu atkritumu, ko uzņēmums sola atbilstoši apsaimniekot.

Plānots, ka ražotnes izveidei uzņēmums izmantos esošās ēkas, kas līdz ar līguma izbeigšanos ar Tukuma novada domi par atkritumu apsaimniekošanu vairs nebūs nepieciešamas līdzšinējai darbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu