Šarmantais Sātans ar labo sirdi jaunajā seriālā «Lucifers»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunais ASV fantāzijas seriāls «Lucifers» stāsta par pašu elles valdnieku Velnu jeb Luciferu Morningstāru, kurš savā mītnē jūtas garlaikots un nelaimīgs, tāpēc pārceļas uz dzīvi eņģeļu pilsētā Losandželosā. Tur viņam pieder luksusa naktsklubs «Lux», kas apmeklētāju vidū iegūst plašu popularitāti, un Lucifers pilniem malkiem sāk baudīt zemes dzīvi - vīnu, sievietes un mūziku.

Džeimsa Bonda un Mika Džegera apvienojums

«Viņš [Lucifers] izskatās mazliet kā Džeimss Bonds, bet viņa morāle ir kā uzdzīvot kāram investīciju baņķierim (tikai ar nedaudz labāku sirdi). Man šķiet, viņš ir nekaunīgs tēls. Luciferā ir arī nedaudz no Mika Džegera. Tas viss padara viņu par ekstravagantu varoni,» stāsta Lucifera lomas atveidotājs Toms Elliss.

Kādā dienā pie naktskluba Lucifera acu priekšā tiek nogalināta skaista popzvaigzne, ar kuru viņš nesen iepazinies. Pirmo reizi aptuveni 10 miljardu gadu laikā Lucifers sirds dziļumos sajūt, ka šī slepkavība viņu ir kaut kā ietekmējusi, un viņš metas meklēt vainīgo. Žēlums? Līdzcietība? Jau pati doma par to satrauc viņu, tāpat kā viņa labāko draudzeni un līdzgaitnieci Mazikīnu aka Meizi - negantu dēmonu skaistas sievietes izskatā.

Slepkavību sāk izmeklēt Losandželosas policijas detektīve Hloja Dekere, kura pret Luciferu sākotnēji izturas noraidoši. Policistei viņa izmeklēšanas pašdarbība īpaši nepatīk, bet galu galā abiem izveidojas veiksmīga sadarbība, un izskatās, ka viņi varētu kļūt par labu pāri. Hlojai aizraujoša šķiet Lucifera spēja panākt, ka cilvēki atklāj savus noslēpumus, un cīņa par taisnīgumu, lai sodu saņemtu tie, kas to ir pelnījuši.

Abiem kopā šķetinot popzvaigznes slepkavību, Luciferu pārsteidz Hlojas iedzimtais godīgums. Elles valdnieku, kas pieradis saskarties ar cilvēka dabas tumšākajām pusēm, aizrauj arī sievietes patiesums, un viņš aizdomājas, ka viņa dvēseles glābšana vēl ir iespējama.

Lucifers ir viens kārtīgs velns - zobojas par cilvēkiem, izvilina no viņiem patiesību, koķetē un pavedina. Šim zellim ir pārdabiskas spējas nolasīt jebkura cilvēka slēptākās vēlmes, un viņš var piespiest ikvienu runāt patiesību. Viņam patīk izmantot šīs spējas, lai publiski atmaskotu grēkotājus. Lucifers parūpēsies par to, lai seriāls būtu dziļi piesātināts ar melno humoru.

Tikmēr Dieva emisārs eņģelis Amenadiels tiek aizsūtīts uz Losandželosu, lai pārliecinātu Luciferu atgriezties pazemē. It kā viņu tur ļoti gaida atpakaļ, bet Luciferam ir citi plāni. Īpaši, ja vēl pie viņa kluba durvīm nonāvē labu paziņu. Tā nu viņš kopā ar Hloju sāk dzīt pēdas vainīgajam.

Foto: publicitātes

«Lucifers» kļūst slavens jau pirms izrādīšanas

Seriāls jau pirms izrādīšanas iemantoja slavu. Pērnā gada maija beigās Amerikas Ģimeņu asociācijas vietnē tika publicēta petīcija, pieprasot «Lucifera» demonstrēšanas aizliegšanu. Petīcijas autori skaidroja savu vēlmi ar to, ka jaunajā seriālā Sātans tiekot glorificēts kā gādīgs, pievilcīgs personāžs cilvēka miesā. Kampaņa izgāzās - petīciju parakstīja niecīgs cilvēku skaits.

«Velns ir kritušais Dieva dēls. Viņš nav ļauns, viņš vienkārši ir dumpīgs. Viņš rīkojas slikti, taču viņš ir arī godīgs un īsteno savas vēlmes,» komentēja seriāla producents Džo Hendersons.

Kristietības mitoloģijā Lucifers ir kritušais eņģelis, Dieva pretinieks. Kristiešu leģendās un literatūrā Lucifers aprakstīts kā varens eņģelis, kas lepnības dēļ sadumpojies pret Dievu. Lucifers kopā ar daudziem citiem eņģeļiem, kas bija viņu atbalstījuši, tika padzīts no debesīm.

Lucifera lomu atveidos 37 gadus vecais velsiešu aktieris Toms Elliss, kurš slavu ieguva ar Gerija Prestona lomu britu kulta komēdijseriālā «Miranda». Savukārt policijas detektīvi tēlos 37 gadus vecā amerikāņu aktrise Laurīna Kristīne Džermana, kas zināma ar lomu seriālā «Čikāga liesmās».

Seriāls veidots, par pamatu ņemot britu rakstnieka fantasta Maika Kerija radīto komiksu grāmatu «Lucifers», kas stāsta par elles valdnieka piedzīvojumiem pazemē un virs zemes. Tomēr izklaides portāls «The Hollywood Reporter» vēstī, ka seriāls un tā galvenais varonis būtiski atšķirsies no komiksu grāmatas versijas.

Skaties seriālu «Lucifers» kanālā «FOX Life» pirmdienās plkst. 21.00, sākot ar 22.februāri!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu