Berlīnes kinofestivāla «Zelta lāci» saņem dokumentālā filma par bēgļu krīzi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Berlīnes kinofestivāla noslēguma ceremonijā sestdien festivāla galveno balvu «Zelta lāci» saņēmusi itāļu režisora Džanfranko Rozi dokumentālā filma «Fuocoammare» («Uguns jūrā»), kas vēsta par bēgļu krīzes pārņemto Lampedūzas salu. Šī ir pirmā reize vairāk nekā sešu gadu desmitu laikā, kad «Zelta lācis» piešķirts dokumentālai filmai.

«Fuocoammare» saņēma arī ekumēniskās žūrijas balvu un cilvēktiesību aizsardzības organizācijas «Amnesty International» godalgu.

Festivāla žūrijas «Grand Prix», kas tiek uzskatīta par Berlināles otru prestižāko godalgu, saņēma Bosnijas režisors Daniss Tanovičs par fimu «Death in Sarajevo» («Nāve Sarajevā»).

Tanoviča filma vēsta par mūsdienu Bosniju, kas joprojām nav atbrīvojusies no pagātnes spriedzes un kur mafijai izdodas gūt virsroku.

Francijas kinematogrāfiste Mia Hansena-Leva saņēma festivāla «Sudrba lāci» kā labākā režisore par filmu «L'avenir» («Nākamās lietas»).

Labākās aktrises godalgu saņēma dāniete Trīne Dirholma par veikumu Tomasa Vinterberga filmā «The Commune» («Kopiena»), bet Tunisijas aktieris Madžds Mastura tika godalgots kā labākais aktieris par lomu Mohameda ben Atias filmā «Hedi».

Labākā scenārista godalga tika poļu režisoram un scenāristam Tomašam Vasilevskim par filmu «United States of Love» («Mīlestības savienotās valstis»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu