Veršbovs: NATO negrasās pret «Islāma valsti» uzsākt sauszemes operāciju

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

NATO patlaban negrasās Irākā, Sīrijā vai Lībijā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» īstenot sauszemes operāciju, piektdien pavēstīja alianses ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs.

«NATO veic uzslidojumus «Islāma valstij» Irākā un Sīrijā, kā arī sniedz atbalstu Irākas un Tunisijas armijām, lai tās labāk varētu stāties pretī teroristu draudiem,» runājot seminārā, kas bija veltīts NATO darbībai, kā arī alianses attiecībām ar Maroku, sacīja amerikāņu diplomāts.

«»Islāma valsts» un tai līdzīgu organizāciju iznīcināšanas lietā, kā arī jautājumā par ilgstošas stabilitātes atjaunošanu Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos divpusējai un daudzpusējai sadarbībai ir ļoti svarīga loma», norādīja Veršbovs.

NATO šobrīd nodrošina stabilitāti vairāk nekā miljardam cilvēku, viņš piebilda.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu