Mediji: Nīderlandes izmeklētāji drīz noskaidros vietu, no kurienes Ukrainā tika izšauta raķete BUK

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes izmeklētāji «tuvāko mēnešu laikā» noskaidros konkrēto vietu, no kuras Ukrainas austrumos 2014.gada 17.jūlijā tika notriekta «Malaysian Airlines» reisa MH17 pasažieru lidmašīna, piektdien vēstīja mediji.

«Sabiedriskās prokuratūras birojs tuvāko mēnešu laikā pabeigs kriminālizmeklēšanu par to, kāda tipa BUK raķete tika izmantota, un gaidāms, ka pierādīs, no kurienes tieši tika šauts,» ziņoja Nīderlandes sabiedriskā organizācija NOS.

Nīderlandes mediji piektdien vēstīja, ka lietas galvenais kriminālizmeklētājs Freds Vesterbeke slepenā vēstulē rakstījis, ka nav videomateriālu, kuros būtu redzams raķetes izšaušanas brīdis.

«Mākoņu dēļ nav arī satelītu fotoattēlu,» viņš pavēstījis upuru ģimenēm.

Upuru ģimenes janvārī aicināja Nīderlandes valdību iegūt galvenos radaru attēlus, kas norādītu, kas ir izšāvis raķeti.

Vesterbeke tomēr rakstīja, ka Ukrainai šādu datu nav, ASV savus radaru datus jau ir iesniegušas, bet ar Krieviju joprojām tiek vestas sarunas.

Krievijas izmeklētāji vēstulē katastrofas upuru ģimenēm norādīja, ka galvenos radaru datus ir iesnieguši Nīderlandes Drošības padomei OVV.

Vesterbekes vēstulē norādīts, ka par lidmašīnas notriekšanu atbildīgo atrašana un tiesāšana «var aizņemt ļoti ilgu laiku», vēstīja NOS.

Jau vēstīts, ka starptautiskajā izmeklēšanā oktobrī noskaidrots, ka lidmašīna notriekta ar Krievijā ražotu raķeti BUK, kas izšauta no Maskavas atbalstīto kaujinieku teritorijas, tomēr skaidri nepasakot, kas ir atbildīgs par raķetes izšaušanu.

Lidmašīna, kas lidoja no Amsterdamas uz Kualalumpuru, 2014.gada 17.jūlijā nogāzās Ukrainas austrumos. Aviolainerī bija 298 cilvēki, kas visi gāja bojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu