LGBT konferences «ILGA Europe» ietvaros atklāta pikanta izstāde (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Rīgā no 9. oktobra līdz 11. oktobrim norisinās organizācijas «ILGA EUROPE» konferences, darba grupas un saviesīgie pasākumi, kuru ietvaros cilvēki, kuri pieder LGBT kopienai var tikties, pārrunāt dažādas lesbiešu, geju, transseksuāļu kopienai būtiskas tēmas. Viens no izklaides pasākumiem bija 8.oktobrī notiekošā Ingūnas Skujas un Melisas Breidenas izstāde «ILGAS Ilgas».

Izstāde «ILGAS Ilgas» tika atklāta viesnīcas «Radisson Blue Hotel Latvia» bārā «D`vine» un būs apskatāma līdz pat vienpadsmitajam oktobrim. Izstādē Ingūna un Melisa ir apkopojušās savu agrāko izstāžu labākos darbus, kā arī radījušas jaunu darbu sēriju.

Ingūna stāsta, ka izstāde nav īsti izstāde, tāpēc pie darbiem nav pielikti nosaukumi, bet tie izkārtoti kā interjera priekšmeti, lai izstādes apmeklētāji redz, kā darbi izskatīsies viņu mājvietās.

«Izstādē apkopoti mūsu mīļākie darbi, vāze, kurai vienā pusē ir Vladimirs Putins, bet otrajā pusē Katrīna Lielā, kura atklāja Krieviju, bet Putins gribētu būt viņas vietā, tikai ievelkot tautu atpakaļ tumsonībā, ne vedot to ārā no tās, iekļāvām arī Sniegbaltīti, kura ēd nevis ābolu, bet banānu, mirušo dīvu vāzi, kura tapa dienā, kad uzzinājām, ka Eimija Vainhausa ir mirusi, protams, daudz dažādas meitenes,» par izstādes darbiem stāsta Ingūna.

Sieviešu tēma pasaulē zināmo porcelāna keramikas mākslinieču daiļradē nevar būt sveša, jo sievietes ne tikai kopā strādā, bet jau piecpadsmit gadus viena otru sauc par savu mīļoto.

Melisa un Ingūna savos darbos pieskaras gan seksuālai provokācijai, gan pasaku tēmām, vēsturei parādot savu viedokli par dažādām tēmām, izstādi vienā vārdā var nosaukt par uzdrīkstēšanos.

Sievietes nesen atgriezušās no Ķīnas, kur veidoja darbu par seksa industriju, par pamatu ņemot sieviešu tirdzniecību seksa verdzībā.

Izstādes atklāšana notika «ILGA Europe» konferences ietvaros, un to apmeklēja liela daļa uz semināriem atbraukušo viesu.

Cilvēki tika cienāti ar vīnu, un ikvienam bija iespēja aplūkot mākslas darbus vienatnē vai kopā ar māksliniecēm un dzirdēt stāstus par katru darbu.

Pēc darbu apskatīšanas viesi nesteidzās doties atpakaļ uz savām darba grupām vai viesnīcu numuriņiem, bet atpūtās, pavadot laiku sarunās un iegūstot jaunus draugus un paziņas.

Izstādi iespējams aplūkot, pateicoties Vācijas vēstniecības atbalstam.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu