Invalīdu apvienība: Ne visiem cilvēkiem vēlēšanas bija viegli pieejamas (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Neskatoties uz daudziem labiem piemēriem, vairāki 12.Saeimas vēlēšanu iecirkņi cilvēkiem ar invaliditāti un arī māmiņām ar bērniem ratiņos nebija viegli pieejami, šādu viedokli pauda invalīdu un viņu draugu apvienības «Apeirons» vadītājs Ivars Balodis.

Balodis sacīja, ka arī pirms teju katrām vēlēšanām organizācijas pārstāvji uzrunājuši pašvaldības un Centrālo vēlēšanu komisiju, aicinot nodrošināt, ka visi vēlēšanu iecirkņi ir pieejami, tomēr arī šajās vēlēšanās dažiem cilvēkiem iekļūt iecirkņos bijis sarežģīti.

Konkrētas sūdzības no cilvēkiem organizācijā gan nav saņemtas.

«Tas, ka joprojām cilvēkus kaut kur nes un vecāki ar bērniem ratiņos netiek iecirkņos, ir nepieņemami.

Ir nepieciešams skaidrs politiķu vai Centrālās vēlēšanu komisijas uzstādījums, ka vēlēšanu iecirkņi ir jāveido tikai pieejamās vietās,» uzsvēra Balodis.

Viņš gan akcentēja, ka bijuši arī vairāki ļoti labi iecirkņu pieejamības piemēri. Piemēram, vēlēšanu iecirknis tirdzniecības centrā «Spice», kur bez grūtībām savu balsti varējis atdot ikviens, tai skaitā augumā mazāki cilvēki un cilvēki ratiņkrēslos.

«Ir atsevišķi cilvēki, iestādes un organizācijas, kas par pieejamību vēlēšanu iecirkņiem rūpējas, bet no valsts puses šāda nodrošinājuma nav - nav gribas aicināt visus cilvēkus piedalīties šajā vēlēšanu procesā,» teica «Apeirona» vadītājs.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu