Karerass: Ceru, ka klausītājiem mana izvēlētā programma patiks!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau vēstījām, ka šo sestdien, 20. februārī, ar koncertu «Arēnā Rīga» savas atvadu tūres «A Life in Music» ietvaros uzstāsies pasaulslavenais tenors Hosē Karerass. Divas dienas pirms koncerta leģendārais dziedātājs speciāli organizētā preses konferencē tikās ar latviešu žurnālistiem. «Esmu priecīgs par iespēju atgriezties Rīgā pēc daudzu gadu pārtraukuma un atkal dziedāt šejienes publikai. Ceru, ka mans koncerts cilvēkiem patiks,» pauda Karerass, kurš parīt uzstāsies kopā ar Kauņas Simfonisko orķestri, kuru diriģēs maestro Dāvids Himeness Karerass.

Uz jautājumu, kāpēc šī ir beidzamā koncertturneja, dziedātājs atbildēja, ka «šī ir gara turneja, kas turpināsies vismaz divus vai trīs gadus, turklāt pēc savas 45 gadus garās karjeras vēlējos uzstāties vai nu vietās, kur neesmu dziedājis, vai tur, kur esmu bijis ļoti sen, piemēram, Rīgā. Taču, kā jau teicu, plānoju, ka mana turneja būs gara, tāpēc, pat ja tā tiek dēvēta par manu atvadu turneju, tas nenozīmē, ka tā beigsies te un tagad.» Tiesa, arī šoreiz, viesojoties Rīgā, māksliniekam īsti nebūs laika apskatīt pilsētu, taču viņš ar prieku atcerējās Jūrmalu, kas, viņaprāt, ir «brīnišķīgs un skaists kūrorts ar skaistām villām». Kā uzsvēra Karerass, dodoties koncertturnejā, māksliniekiem ir maz laika apskatīt un iepazīt vietu, kurā viņi uzstājas, jo grūti vienlaikus būt arī tūristam. «Taču, protams, mēģinu maksimāli izbaudīt tās vietas, kur uzstājos.» Savukārt par savu mīļāko pilsētu dziedātājs viennozīmīgi dēvē Barselonu: «Varbūt izklausīšos šovinistisks, taču uzskatu, ka Barselona ir skaistākā pilsēta pasaulē! Tur ir daudz, ko darīt gan gardēžiem, gan mākslas baudītājiem, jo pie mums ir tik daudz interesantu muzeju, ir Opera un koncertzāle.» Savukārt pēc tam, kad Karerass būs noslēdzis profesionālo karjeru, visu savu laiku, entuziasmu un pūles viņš sola veltīt savā vārdā nosauktajam Leikēmijas fondam (atgādināsim, ka dziedātājs savulaik pārcieta un uzveica šo ārkārtīgi smago slimību, bet pēc tam kļuva par «Hosē Karerasa Leikēmijas fonda» prezidentu – red.) un ģimenei, tostarp pieciem mazbērniem, kas esot dziedātāja lielākais prieks.

Pasaulslavenais tenors Hosē Karerass piedalās preses konferencē par gaidāmo koncertu "Arēnā Rīga"
Pasaulslavenais tenors Hosē Karerass piedalās preses konferencē par gaidāmo koncertu "Arēnā Rīga" Foto: LETA

Pievēršoties muzikālajām lietām, Hosē Karerass atklāja, ka šo

programmu veidojis, kombinējot dažādus mūzikas stilus, kam pievērsies savas karjeras laikā, – no operu ārijām līdz pat neapolitāņu dziesmām un skaņdarbiem, kuru izpildīšanai pievērsies tieši beidzamajos gados.

«Ceru, ka mana programma patiks tiem klausītājiem, kuri būs atnākuši uz koncertu. Taču nekad koncertos pilnībā neatkārtoju iepriekšējo koncertu programmu, jo tas mani vienkārši garlaiko.» Savukārt Kauņas Simfonisko orķestri Rīgas koncertam dziedātājs izvēlējies pēc sava radinieka – koncerta diriģenta Dāvida Himenesa Karerasa – ieteikuma. «Viņš ar šo kolektīvu strādājis jau iepriekš un atzinis, ka tas ir ļoti augsta līmeņa un prestižs orķestris, tālab paļāvos uz viņa ieteikumu. Tam, ka Dāvids ir mans māsasdēls, gan nav nozīmes, jo man ar viņu patīk strādāt tieši viņa muzikālās kvalitātes dēļ. Tas, ka esam radinieki, drīzāk ir anekdotisks gadījums,» ar smaidu atzīst leģendārais dziedātājs.

Vai Hosē Karerass starp pašreizējiem tenoriem, kas dzied pasaules operteātros, saskata trīs «Lielo tenoru» (viņa paša, Plāsido Domingo un Lučāno Pavaroti) sekotājus, kuri kādreiz nākotnē varētu izveidot līdzīgu trio? «Starp jaunās paaudzes dziedātājiem patlaban ir ļoti daudz labu tenoru, taču tas, vai viņi gribēs darīt ko līdzīgu mums trim, protams, atkarīgs no viņiem pašiem. Taču, ja gribat, lai nosaucu trīs, manuprāt, pašlaik labākos tenorus, tie noteikti ir Roberto Alanja, Huans Djego Floress un Jonass Kaufmans,» atklāj Hosē Karerass, kurš joprojām ir labos draugos ar savu kādreizējo skatuves partneri – tikpat leģendāro tenoru Plāsido Domingo.

Pasaulslavenais tenors Hosē Karerass piedalās preses konferencē par gaidāmo koncertu "Arēnā Rīga"
Pasaulslavenais tenors Hosē Karerass piedalās preses konferencē par gaidāmo koncertu "Arēnā Rīga" Foto: LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu