«Wizz Air» saņēmusi ATW gada vērtīgākās kompānijas titulu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautisks ikmēneša aviācijas nozares žurnāls «Air Transport World» (ATW) zemo cenu lidsabiedrību «Wizz Air» atzinis par 2016.gada vērtīgāko lidsabiedrību, informēja lidsabiedrībā.

ATW gada aviokompānijas titulu saņēma «Etihad Airways»; par tirgus līderi atzīta «Alaska Airlines», par ekoloģiskāko lidsabiedrību - «Air New Zealand», par kompāniju labāko sadarbību ekoloģiskajā jomā apbalvotas «Lufthansa» un Frankfurtes lidosta; par gada lidostu atzīta Honkongas starptautiskā lidosta.

Kā skaidro lidsabiedrībā «Wizz Air», tās sasniegumi ietver sekmīgu uzņēmuma akciju kotēšanas sākumu Londonas fondu biržā, nozīmīgu zīmola atsvaidzināšanu, rekordlielu - 110 lidmašīnu - «Airbus A321neo» pasūtījumu uzņēmumam «Airbus» Parīzes aviācijas izstādē un pirmās «A321» ekspluatācijas sākšanu, tādējādi kļūstot par pirmo lidsabiedrību Eiropā, kas izmanto lidmašīnu ar 230 sēdvietām.

«Wizz Air» 2015.gadā ir pārvadājusi vairāk nekā 19 miljonus pasažieru, kas veido 22% pieaugumu salīdzinājumā ar 2014.gadu, kā arī papildinājusi lidmašīnu parku ar 11 jauniem «Airbus» gaisa kuģiem un izveidojusi aptuveni 400 jaunu darbvietu, kopumā nodarbinot 2 600 personu.

Kā ziņots, «Wizz Air» pērn pārvadāja 472 687 Latvijas pasažierus, kas ir par 57,43% vairāk nekā iepriekšējā gadā, informēja aviosabiedrībā.

«Wizz Air» no Rīgas pērn piedāvāja lidojumus uz 12 galamērķiem.

2015.gada beigās «Wizz Air» veica lidojumus 81 jaunā maršrutā un jau ir informējusi par 32 jauniem maršrutiem 2016.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu