Startē Latvijas un Igaunijas apvienotais sieviešu basketbola čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien sāksies Latvijas un Igaunijas apvienotais sieviešu basketbola čempionāts, kura pirmajā dienā paredzēts «Latvijas Universitātes» un «Vega 1/Liepāja» savstarpējais duelis. «TTT Rīga» un SK «Cēsis» komandu vadītāji pauduši apņēmību cīnīties par turnīra čempiontituliem.

Līga ir jauna ģenerālsponsora meklējumos, jo līdzšinējais ģenerālsponsors «Nordea» banka nolēmis sadarbību pārtraukt.

Pirmajā posmā visas 12 komandas izspēlēs apļa turnīru, pēc kura rezultātiem sadalīsies divos sešniekos. Otrajā posmā – divi apļi sešniekos, līdzi ņemot visus 1. posma rezultātus.

Trešajā posmā – pārspēles starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējām, kā arī Final 6 turnīrs Latvijā. Aprīlī Latvijas labākās komandas cīnīsies par valsts čempionāta medaļām. Janvārī paredzēts kausa izcīņas turnīrs, kā arī sociālā kampaņa, iesaistot basketbola veterānes.

«Mērķis – nosargāt čempionu titulus gan apvienotajā līgā, gan Latvijā un veiksmīgi startēt Baltijas līgā,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts «TTT Rīga» galvenais treneris Aigars Nerips. «Līdz ar valstsvienības spēlētāju Ievas Krastiņas un Kates Krēsliņas iesaistīšanos, kā arī Andas Eibeles atgriešanos ierindā ārējā līnija nokomplektēta visai iespaidīgi (plus Baiba Eglīte un Kitija Laksa). Zem groziem varēšana lielā mērā būs atkarīga no jauno spēlētāju – Rūtas Veideres un Kitijas Štolces – progresa. Sezonas gaitā tiek cerēts uz pastiprinājumu no «TTT Juniorēm».»

«Mērķis – atgūt pērn zaudētos čempionu titulus. Saglabāts pērnais latviešu spēlētāju kodols (Zane Jākobsone, Liene Priede, Kristīne Silarāja, Ieva Vītola), pievienojušās Sabīne Niedola, Ilze Jākobsone, Līga Šurkusa, kā arī jaunās Cēsu sporta skolas audzēknes. Komandas konkurētspēja būs atkarīga gan no treniņdarba sezonas garumā, gan pastiprinājuma, kas tradicionāli tiek meklēts pirms izšķirošajām spēlēm,» sacīja SK «Cēsis» galvenais treneris Uģis Viļums, kurš par Vidzemes vienības vadītāju kļuva šajā vasarā.

Bez jau minētajām komandām Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā piedalīsies arī «RSU/Merks», «TTT Juniores» un Latvija U-16 komanda. Igauniju turnīrā pārstāvēs piecas komandas.

Pagājušajā sezonā par Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētāju kļuva «TTT Rīga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu