Rīga kļuvusi bīstama dzīvībai - uz ielām «dzīvs» ledus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Rīgā aukstā laika un lietus dēļ uz ietvēm un ceļiem veidojas ledus kārta, kā rezultātā pārvietošanās gan gājējiem, gan autovadītājiem kļuvusi apgrūtināta. Savu neapmierinātību galvaspilsētas iedzīvotāji un viesi pauž arī sociālajos tīklos, pārmetot pašvaldībai nespēju laikus reaģēt, kā arī ironizējot par situāciju.

Rīgas domes Satiksmes departaments sociālajā tīklā «Twitter» aicina autovadītājus un gājējus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties pa bruģi. «Šajā laikā, kad zeme ir sasalusi un līst, viss strauji apledo,» skaidroja departamentā. Tāpat agri no rīta departaments informēja, ka sākta tiltu un pārvadu daļu apstrāde ar pretslīdes materiālu.

Kā novērots, apledojuma dēļ uz ietvēm un ceļiem paslīd un krīt daudzi gājēji, kā arī velosipēdisti. Piemēram, uz Valdemāra - Stabu ielas krustojuma cilvēkiem ielas slīpumā grūti noturēties kājās, lai nepakristu uz ielas, virsū mašīnām.

Šorīt slideno ceļu dēļ līdz plkst.10.30 Rīgas reģionā Valsts policijā saņemti 67 izsaukumi par ceļu satiksmes negadījumiem, kas ir ievērojami vairāk nekā ikdienā šādā laika posmā, pavēstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis. Nevienā no šiem negadījumiem nav cietušo. Pārsvarā visi negadījumi notikuši, jo uz ceļiem ir atkala, bet autovadītāji nav bijuši pietiekami piesardzīgi uz ceļa.

LVC informē, ka šorīt ceļu uzturēšanas darbos bija iesaistītas 47 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veica slideno posmu kaisīšanu. Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Kurzemē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi - pārsvarā slapjš sniegs, lietus, dažviet, iespējams, arī sasalstošs lietus. Uz ceļiem veidosies neliels apledojums

.

Mainīgos laikapstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Kā skaidro LVC,

autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu,

kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu