Dombrovska uzklausīšanas rezultāts gaidāms ne ātrāk par rītdienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vēstule ar lēmumu par pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Valda Dombrovska atbilstību Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos tiks apstiprināta ne ātrāk par rītdienu, 8.oktobri.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Dombrovska vēstules apstiprināšana notiks tad, kad būs skaidrība par ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī un viceprezidenta kandidātu Jirki Katainenu.

Jau ziņots, ka EK nākamais prezidents Žans Klods Junkers paziņojis par komisāru portfeļu sadalījumu jaunajā komisijā, kurā Dombrovskim ticis viens no viceprezidenta amatiem.

Dombrovskim līdz ar EK viceprezidenta amatu uzticēta atbildība par Eiropas Savienības (ES) eiro un sociālā dialoga nozari.

Vakar EP notika trīs stundu ilga Dombrovska uzklausīšana un iztaujāšana, pirms uzticēt viņam šo augsto amatu.

Kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu