Ķīnas valsts institūciju un uzņēmēju delegācija izrādījusi interesi par Rīgas ostas iespējām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ķīnas valsts institūciju un uzņēmēju delegācija šodien Rīgas brīvostā pārrunāja sadarbības iespējas konteineru pārvadājumu jomā, kā arī investīciju iespējas Latvijas transporta infrastruktūras projektos, savukārt rīt plānota delegācijas tikšanās ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), informēja ostā un Satiksmes ministrijā (SM).

Šī februārī ir jau otrā Ķīnas delegācijas vizīte Rīgas ostā.

Kā skaidro ostā, ņemot vērā delegācijas interesi par investīciju un sadarbības iespējām Rīgas brīvostā, pārvaldes vadība organizēja ostas apskati, kuras laikā delegācija tika iepazīstināta ar iespējām kravu pārvadājumu jomā, kā arī investīciju iespējām Rīgas brīvostā.

Pārvaldnieka vietnieks un Mārketinga departamenta direktors Edgars Sūna uzskata, ka Austrumu interese liecina, ka

Rīgas brīvosta ir viena no piemērotākajām vietām tranzīta un loģistikas organizēšanai starp Eiropas Savienības, NVS un Āzijas tirgiem.

«Tomēr jāņem vērā, ka

investoru izvēli nenosaka tikai brīvostas ģeogrāfiskais izvietojums un pakalpojumu tarifu priekšrocības, bet kopējā Latvijas tranzīta koridora konkurētspēja.

Tālab valdības līmenī jāveic tādi organizatoriskie, tiesiskie un finansiāla rakstura pasākumi, kas sekmē tranzītu Latvijas valstij kopumā,» uzskata Sūna.

Delegāciju, kas līdz 20.februārim uzturēsies Rīgā, vada Ķīnas Nacionālās attīstības un reformu komisijas vicepriekšsēdētājs, bet pavadošās delegācijas sastāvā bija augstas amatpersonas no Nacionālās attīstības un reformu komisijas, Transporta ministrijas, Ķīnas attīstības bankas, Ķīnas dzelzceļa, kuģniecības organizāciju pārstāvji, kā arī Ķīnas vēstniecības amatpersonas 31 cilvēka sastāvā.

Rīt, 18.februārī, Augulis tiksies ar Ķīnas Nacionālās attīstības un reformu komisijas vicepriekšsēdētāju, lai pārrunātu iespējamo sadarbību transporta jomā, kā arī investīciju iespējas Latvijas transporta infrastruktūras projektos.

Tikšanās laikā Satiksmes ministrijā tiks prezentēta Latvijas transporta nozare, kā arī tiks sniegtas nozares vadošo uzņēmumu prezentācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu