MMA cīkstoņa, hokejista Riekstiņa diskvalifikācija atstāta spēkā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Latvijas Hokeja federācija (LHF) atstājusi spēkā Latvijas čempiones un kausa glabātājas «Mogo» hokejistam Danielam Riekstiņam piemēroto diskvalifikāciju līdz sezonas beigām.

Februāra sākumā notikušajā hokeja virslīgas spēlē starp «Prizmu» un «Mogo» otrajā trešdaļā notika incidents, kura rezultātā pēc Riekstiņa sitiena galvas traumu guva Vladislavs Balakuns. Viņš pēc notikušā guva galvaskausa lūzumu trijās vietās, un viņam veikta operācija. Tāpat sportistam tika konstatēti arī vaiga kaula un zoda kaula lūzumi.

Pēc notikušā LHF nolēma Riekstiņu diskvalificēt līdz šīs sezonas beigām «par sitienu pretiniekam, kā rezultātā pretinieks guva smagu traumu». Tāpat Riekstiņam uz vēl vienu gadu piespriesta arī nosacīta diskvalifikācija.

Pēcāk «Mogo» un Riekstiņš piespriesto sodu apstrīdēja, taču viņu iesniegums netika pieņemts un LHF disciplinārās komisijas lēmums atstāts bez izmaiņām.

Riekstiņš paralēli ir arī jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis.

2.februārī notikušajā mačā Latvijas čempione «Mogo» izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6:3.

Latvijas virslīgas līdere ar 54 punktiem 24 spēlēs ir «Liepāja», no kuras par punktu atpaliek «Mogo», bet Ogres «Kurbads» ticis pie 50 punktiem.

«Zemgale»/LLU ar 48 punktiem ieņem ceturto vietu, bet par deviņiem punktiem no līderiem atpaliek «Prizma», kas aizvadījusi 27 mačus.

Tikmēr trešdien notikušajā LHF valdes sēdē nesen apstiprinātais Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs apliecināja, ka valstsvienība gatavošanos pasaules čempionātam sāks 21.martā.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā aprīļa pirmajā pusē Latvija divreiz izbraukumā spēkosies ar Dāniju, mēneša vidū uzņems Baltkrievijas izlasi, vēl pēc nedēļas arī Vāciju. Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Pasaules čempionāts 2016.gadā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu