Londonas metro darbinieki rīkos 48 stundu streiku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas metro darbinieki nākamotrdien sāks 48 stundu streiku pret plāniem slēgt visas biļešu kases Londonas metro sistēmā, paziņoja transporta darbinieku arodbiedrība, kuras lēmums draud izraisīt satiksmes haosu Lielbritānijas galvaspilsētā.

Streiku, kas sāksies 14.oktobra vakarā un turpināsies līdz 16.oktobra vakaram, rīko Dzelzceļa, jūrniecības un transporta arodbiedrība (RMT).

RMT izsludinātais streiks sakrīt ar laiku, kad strīdos par darba samaksu, darbavietām un izdevumu samazinājumu visā valstī streikos arī veselības sektora darbinieki, ierēdņi un pašvaldību darbinieki.

Transporta darbinieku arodbiedrība norādīja, ka sarunās ar metro sistēmas «London Underground» vadību par lēmumu slēgt biļešu kases nav panākts pietiekams progress. Arodbiedrība uzskata, ka šie plāni apdraud simtiem darbavietu un drošības standartus.

«Samazinājums, kas pašlaik tiek panākts ar iebiedēšanu, bez darbiniekiem atstātu plašas metro zonas laikā, kad pieaug pasažieru pieprasījums, un tādējādi evakuācija un citas pamata drošības procedūras kļūtu fiziski neiespējamas,» paskaidroja RMT līderis Miks Kešs.

«RMT neatkāpsies un neļaus valdības dzītiem taupības pasākumiem aprīt metro sistēmu un pamest to kā bīstamu šāviņu,» viņš piebilda.

Kešs pagājušajā mēnesī tika ievēlēts par jauno RMT ģenerāldirektoru. Viņš stājās ietekmīgā Boba Krova vietā, kas bija zināms ar daudzu streiku rīkošanu, kuru dēļ tiks slēgta Londonas satiksmē tik nozīmīgā metro sistēma.

Jaunais ģenerālsekretārs ir solījis, ka nebūs atkāpes no Krova stratēģijas.

«London Underground» uzstāj, ka kasēs tiek nopirkta vien neliela daļa no biļetēm, jo plaši tiek izmantotas citas jaunu tehnoloģiju piedāvātās iespējas, tādēļ kasēs strādājošie būtu jānodarbina uz platformām.

Londonas metro, kas ir vecākais pasaulē, pārvadā apmēram trīs miljonus pasažieru dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu