VW Golf GTI būs konkurents no Nissan (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Parīzes auto šovā Nissan stendā līdzās VW Golf konkurentam Pulsar bija apskatāms arī jaunā hečbeka sportiskais variants Nismo izpildījumā.

Karstais japāņu auto, kas pagaidām ir tikai konceptmodelis, bet perspektīvā varētu kļūt par Golf GTI konkurentu, no standarta Pulsar atšķiras ar krietni vien interesantāku un sportiskāku ārējo veidolu.

Priekšpusē tas iegūts ar tradicionālajām Nismo detaļām – divu slāņu spoileri zem priekšējā bampera, kurā izmantoti sarkani akcenti, lielākām gaisa ieplūdes atverēm un bremžu ventilēšanas spraugām.

Sānos dinamisko veidolu garantē sliekšņu uzlikas, paplatinātu spārni un izvērstas riteņu arkas, pazemināts klīrenss un 19 collu piecu spieķu riteņu diski ar 235/35 izmēra riepām.

Pulsar Nismo aizmugurē kā funkcionālie un dekoratīvie elementi izmantots bampers ar iestrādātu aerodinamisko difuzoru, oglekļa šķiedras antispārns un divi centrāli novietoti izpūtēja uzgaļi. Arī virsbūves krāsa un tumšāka toņa hroma detaļas Pulsar Nismo piešķir interesantāku izskatu nekā standarta modelim.

Sportiskā konceptauto salonā atrodams šāda tipa spēkratiem raksturīgais aprīkojums – dziļi kausveida sēdekļi ar stingru sānu atbalstu, sporta stūre un alumīnija pedāļu uzlikas.

Zem Nissan Pulsar Nismo motora pārsega atrodas 250 zirgspēku turbodzinējs ar 1,6 litru darba tilpumu. Kā britu AutoExpress atklājuši labi informēti avoti, kompānijas plānos ietilpst arī vēl jaudīgāks Nismo RS ar 280 zirgspēkiem.

Priekšpiedziņas automobilim šādi veiktspējas rādītāji ir ļoti augsti, tomēr Nissan apgalvo, ka daudz ir paveikts, lai braucējs varētu baudīt tiešu, precīzu vadāmību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu