Eiropas čempionāta zīmē sākas pieteikšanās SEB MTB maratona seriālam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Igo Japiņa sporta aģentūras mājaslapā www.velo.lv sākas reģistrācija dalībai Latvijas lielākajā riteņbraukšanas seriālā – SEB MTB maratonam. Šogad populārās sacensības iegūs jaunu nozīmi, jo pirmo reizi viens no posmiem - Siguldas - būs arī Eiropas XCM (maratona) čempionāts.

Latvijā populārās un tautā iecienītās sacensības SEB MTB maratons šogad sportistiem pirmo reizi dos iespēju startēt Eiropas līmenī, kas būs arī jauns izaicinājums rīkotājiem, jo Siguldas posmā Latvijā noskaidros Eiropas XCM čempionus. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu SEB MTB posmi risināsies jau ierastajās vietās, bet trases gaidāmas vēl aizraujošākas un daudzveidīgākas, kas piemērotas būs gan profesionāļiem, gan vienkāršiem tautas braucējiem. SEB MTB jubilejas 15. sezona sāksies 24. aprīlī ar tradicionālo posmu Cēsis-Valmiera, bet sezonas uzvarētāji tiks noskaidroti 25. septembrī Ikšķilē. Tikmēr SEB MTB seriāla otrajā posmā Smiltenē sportisti sadalīs Latvijas XCM čempionāta medaļas.

1. posms

24.04.2016. Cēsis–Valmiera

2. posms

08.05.2016. Latvijas XCM čempionāts, Smiltene

3. posms

05.06.2016. SEB MTB Eiropas XCM čempionāts, Sigulda

4. posms

10.07.2016. Vietalva

5. posms

31.07.2016. Kuldīga

6. posms

14.08.2016. Talsi

7. posms

25.09.2016. Ikšķile


Šauras meža taciņas, pļavas, daudz un dažādu nobraucienu, ūdens šķēršļi, kā arī vairāki citi pārbaudījumi gaidīs SEB MTB entuziastus jaunajā sezonā, kas sāksies jau pēc nepilniem trijiem mēnešiem. Tāpēc dalībniekiem jau laikus jānorauš putekļi no riteņiem un jāveic mērķtiecīgi treniņi, lai jaunajā sezonā spētu gūt arvien labākus panākumus. Tradicionāli ikviens riteņbraukšanas mīļotājs jaunajā SEB MTB sezonā aicināts izvēlēties sev piemērotāko distanci – Toyota Hybrid distanci (55–60 km), Virši – A distanci (35-45 km) vai Mammadaba veselības braucienu (25–35 km), kurā nenotiek sacensība starp braucējiem. Savukārt jaunākie riteņbraukšanas entuziasti aicināti spēkus samērot aizraujošā bērnu braucienā (400–5000 m).

Šogad nedaudz atšķirsies Siguldas posms, jo Eiropas XCM čempionāta ietvaros Toyota Hybrid distancē sportistiem nāksies veikt aptuveni 100 km.

Sacensību programma katram posmam un sacensību detalizēts nolikums apskatāms interneta vietnē www.velo.lv.

Katru sezonu arvien lielāku popularitāti iegūst komandu cīņas Toyota Hybrid un Virši – A distancēs. Jau ierasts, ka komandās apvienojas ne vien labākie sportisti, kuri cīnās par visaugstākajām vietām katrā posmā, bet arī draugu kompānijas, uzņēmumu darbinieki, pašvaldību pārstāvji un domubiedri. Rīkotāji arī šogad aicina pieteikt savu komandu interneta vietnē www.velo.lv. Komandu sastāvu pieteikšana visai sezonai noslēgsies 12. aprīlī. Komandas sastāvā var pieteikt 4-16 dalībniekus. Ja sākotnēji komandā ir tikai 4 vai nedaudz vairāk dalībnieku, sezonas laikā www.velo.lv mājaslapas komandu sadaļā sastāvu iespējams papildināt līdz 16 dalībniekiem.

Piesakoties uz visiem posmiem līdz 2016. gada 12. aprīlim, dalībnieki saņems 20% atlaidi. Tuvojoties katram posmam, pirmā pieteikšanās kārta noslēgsies nedēļu pirms sacensībām svētdienā. Otrā pieteikšanās kārta beidzas sacensību nedēļā trešdienā, bet tie aktīvās atpūtas cienītāji, kuri vēlēsies pēdējā brīdī piedalīties sacensības, varēs pieteikties dalībai katrā posmā laikus sacensību dienā.

Katrā posmā visās distancēs labākie tiks noteikti vairākās vecuma grupās gan vīriešiem, gan sievietēm, bet labākie kopvērtējumā vīriešiem un sievietēm saņems arī naudas prēmijas un dažādas balvas no SEB MTB maratona atbalstītājiem. Pēc katra posma tiks noteikts sacensību kopvērtējuma līderis vīriešu un sieviešu grupā, kurš nākamajā posmā brauks īpašā līdera kreklā.

SEB MTB seriālā šogad pēc katra posma tiks noteikts sacensību kopvērtējuma Bosch labākais jaunākais braucējs maratona distancē U-23 kategorijā. Bosch labākajam jaunākajam braucējam tiks pasniegts Bosch līdera krekls un balva katrā etapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu