Rīgā skandināvu elektronikas virtuozs «Trentemøller»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar, 6. oktobrī, koncertzālē «Palladium» savas «Lost» Eirāzijas tūres ietvaros uzstāsies dāņu elektroniskās mūzikas mākslinieks «Trentemøller».

2013. gada septembrī Kopenhāgenā mītošais mūziķis Anderss Trentemollers laida klajā savu trešo pilna garuma albumu «Lost», ar kura programmu viņš uzstāsies arī Rīgā. Žurnāls «Vice» albumu raksturoja šādi: «Tāpat kā iepriekšējais albums, arī «Lost» ir ne tikai loģisks Trentemollera iesāktā darba turpinājums, bet arī lieliski pauž viņa «man pilnīgi pie kājas, kura žanra rāmī esat mani ielikuši» attieksmi.» «Cilvēki gribēja dzirdēt kaut ko līdzīgu iepriekšējam albumam, bet, ja es sāktu ieklausīties cilvēkos un tajā, ko viņi domā par skanējumu? Nu nē, tas nav priekš manis,» saka Trentemollers.

Trentemollera radītais valdzinošais skanējums ir atradis savu vietu arī kino pasaulē. Viņa muzikālās tēmas savās filmās izmantojuši tādi atzīti režisori kā Olivers Stouns (Savages), Pedro Almodovars (The Skin I live in) un Žaks Odijārs, kurš savas jaunākās filmas «Rust & Bone» izšķirošajā ainā izmantoja Trentemollera bootleg jeb nelegāli remiksēto Brūsa Springstīna dziesmu «State Trooper». Pērno vasaru Trentemollers pavadīja Depeche Mode Delta Machine pasaules tūrē.

Toms Grēviņš: «Pirms simts gadiem Andersa Trentemollera uzstāšanos redzēju Pukkelpop festivālā Beļģijā, viņa izlaušanās albuma «Last Resort» pasaules turnejas ietvaros - šo koncertu atceros kā brīnišķīgu audiovizuālu piedzīvojumu, kurš jau tolaik stipri atšķīrās no visas pārējās populārās mūzikas!»

Los Angeles Music: «Trentemøller viennozīmīgi ir viens no šā brīža talantīgākajiem un inovatīvākajiem māksliniekiem mūzikas biznesā. Ja ilgojaties pēc svaigas alternatīvas Beatport Top 40 dominējošajām lipīgajām melodijām, ko pavada tuc-tuc basi, meklējumi ir galā, jo ir Trentemøller.»

Time Out London: «Ja Tims Bērtons vēl veidotu labas filmas, tad «Lost» būtu ideāli piemērots spocīgas filmas skaņu celiņam.»

MXDWN.com: «Saskaņa, izpildījums un sniegums – trīs vārdi, kas raksturo «šovu», kādu skatītāji bija pelnījuši redzēt.»

19:00 DURVIS

19:30 FIRST HATE

Pēc 20:00 TRENTEMOLLER

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu