Igaunijā bērniem būs garantēti alimentu maksājumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Igaunijas sociālās aizsardzības ministrs Margus Tsahkna parakstījis likumprojektu, kas bērniem Igaunijā paredz garantētus alimentu maksājumus - ja no to maksāšanas viens no vecākiem izvairās, tos tā vietā varētu veikt valsts, pēc tam iztērētos līdzekļus piedzenot no parādnieka, raksta «Postimees».

Šāds valsts atbalsts saskaņā ar likumprojektu paredzēts arī vēl tikai laikā, kad tiesa lemj par aizgādnību un alimentu apmēru.

Ministrs uzsvēris, ka plānotais likums nekādā gadījumā nenozīmē, ka valsts uzņemsies vecāku pienākumus. «Dzīve šiem vecākiem-parādniekiem kļūs, maigi sakot, ļoti sarežģīta. Būt parādā valstij nav viegls uzdevums, un nauda no viņiem tik un tā tiks iekasēta. Taču vienlaikus mēs šādi pasargājam bērna intereses un garantējam viņam regulārus ikmēneša maksājumus,» skaidroja ministrs.

Igaunijas varasiestādes norāda, ka alimentu nemaksātāju skaits ir mainīgs. Taču dati par pagājušo gadu rāda, ka bērnu uzturnaudu nav maksājušas 8043 personas, kopumā nesamaksājot ap 15 miljoniem eiro.

Gadījumā, ja alimentu nemaksātājam būs vēl citi parādi, prioritāri nauda tiks piedzīta tieši bērnu uzturnaudas maksāšanai, jo bērnu interesēm ir prioritāte, norāda Igaunijas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu