Repšem prieks, ka «Saskaņa» vēlēšanās, visticamāk, nav uzvarējusi (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Latvijas attīstībai» līderim Einaram Repšem prieks, ka «Saskaņa», visticamāk, 12.Saeimas vēlēšanās nav uzvarējusi.

Repše gan pauda nožēlu, ka, visticamāk, «Latvijas attīstībai» nav pārvarējusi 5% robežu un Saeimā nav iekļuvusi. «Man visvairāk sāp sirds par to, ka Latvijā neizdosies ieviest modernu veselības aprūpes sistēmu,» akcentēja Repše.

Vienlaikus Repše norādīja, ka partija turpinās strādāt, lai iecerētās idejas tiktu īstenotas. Viņš atsaucās uz partijas programmu, kurā teikts, ka Latvijā jānodrošina kvalitatīva izglītība, kā arī jānodrošina, lai Latvijas ekonomika attīstītos.

Repše gan prognozēja, ka «Latvijas attīstībai» rosinājumi paliks nesadzirdēti.

Ziņu aģentūras BNS sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes un Biznesa augstskolas «Turība» Komunikācijas fakultāti sestdien veiktā vēlētāju aptauja («exit poll») liecina, ka 12.Saeimas vēlēšanās lielāko vēlētāju atbalstu guvusi partija «Vienotība», «Saskaņa», Nacionālā apvienība (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

Visdrīzāk Saeimā iekļūs arī partija «No sirds Latvijai» un Latvijas Reģionu apvienība.

Par «Vienotību» bija nobalsojuši 25,7% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli. Par «Saskaņu» - 19,4%, par NA - 18,9%, bet par ZZS - 18,5%. Par «No sirds Latvijai» bija balsojuši 6,8% aptaujāto, kas atklāja savu izvēli, bet par Latvijas Reģionu apvienību - 6,2%.

Vienlaikus 27% aptaujāto savu izvēli vēlēšanās intervētājiem neatklāja.

Kopumā sestdien tika aptaujāti 7747 vēlētāji, no kuriem 5645 savu izvēli atklāja, bet 2102 - nē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu