Gulbis nepiedalīsies Deivisa kausa duelī ar Monako

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisa izlase no 4. marta līdz 6. martam Daugavpils olimpiskajā centrā aizvadīs Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas dueli ar Monako valstsvienību. Latvijas komandu, visticamāk, sacensībās nepārstāvēs valsts pirmā rakete Ernests Gulbis, vēsta Latvijas Tenisa savienības (LTS) preses daļa.

Latvijas izlasi visdrīzāk pārstāvēs brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Miķelis Lībietis un Artūrs Lazdiņš vai Rūdolfs Mednis, un gaidāms, ka Monako pārstāvēs tā pērnā gada izlase - Benžamēns Belarē, Romēns Arneodo, Tomass Ožērs, Gijoms Kuijārs.

Taču izlašu sastāvi oficiāli tiks paziņoti ne vēlāk kā desmit dienas pirms sacensībām.

Sacensības sāksies piektdien, 4. martā, plkst. 15.00. Olimpiskā centra arēna spēs uzņemt 1400 skatītāju, un biļetes uz spēlēm būs iespējams iegādāties klātienē – to cena 5 eiro. Spēļu kārtība tiks noskaidrota izlozē 3. martā, kas norisināsies Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

«Šis šogad ir svarīgs notikums Latvijas tenisam. Latvijas izlase nopietni gatavojas uzvarai un iekļūšanai Eiropas-Āfrikas zonas I grupā. Un nozīmīgi ir tas, ka šādas sacensības iespējams sarīkot arī Latgalē, kur līdz šim lieli tenisa notikumi gājuši secen. Tas ir pamats turpmāku starptautisku turnīru norisei un tenisa attīstībai kopumā, kā arī lielisks piemērs tam, ka šāda mēroga sacensības iespējams sarīkot ne tikai Rīgā,» komentē LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. «Mēs esam pateicīgi par Daugavpils pilsētas domes nozīmīgo palīdzību sacensību rīkošanā. Ar šo turnīru ceram veicināt Daugavpils un apkārtnes tenisa popularitāti, jo daudzfunkcionālais Daugavpils olimpiskais centrs spēj nodrošināt teicamus apstākļus arī tenisa treniņiem.»

«Daugavpilī ir liela pieredze starptautisku sporta pasākumu rīkošanā. Regulāri norisinās Grand Prix spīdvejā posmi, aizvadīti Eiropas un pasaules čempionāti snūkerā un Eiropas čempionāts junioriem taekvondo,» sacīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. «Man ir patiess prieks, ka par Deivisa Kausa tenisā turnīra norises vietu izvēlēta Daugavpils un mūsu pilsētā būs skatāms arī lielais teniss. Esmu pārliecināts, ka sacensības notiks augstā līmenī, un ceru, ka sportisti un līdzjutēji gūs vislabākos iespaidus mūsu pilsētā.»

Paralēli tenisa sacensībām marta pirmajā nedēļas nogalē Daugavpils piedāvā arī plašu tūrisma programmu, ietverot gan ievērojamus apskates objektus, zoodārzu, izstādes, teātra izrādes un koncertus.

Latvijas un Monako dueļa uzvarētāja sasniegs otro kārtu, kas norisināsies jūlija vidū, kamēr zaudētājai tajā pašā laikā būs jācīnās par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā. Otrajā kārtā uzvarētājai, kā arī zaudētājai būs jātiekas ar Ēģipti vai Baltkrieviju.

Pēdējos gados Latvijas izlase Deivisa kausa mačus aizvada reģionos, spēlējot Liepājā un Valmierā, kamēr valsts tenisa centrs atrodas Lielupē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu