«Barons kvartāls» sastāvam piesaka arī Ernestu Kalvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas komanda «Barons kvartāls» savam sastāvam pieteikusi arī pazīstamo uzbrucēju Ernestu Kalvi, informē «Aldaris» Latvijas Basketbola līga (LBL).

«Barons kvartāla» sastāvā pieteikti vairāki Latvijā labi zināmi basketbolisti - Kaspars Kambala, Gatis Jahovičs, kā arī Kristaps Valters, kurš gan Rīgas komandas sastāvā vēl nav debitējis.

Iepriekšējo sezonu 27 gadus vecais Kalve uzsāka Itālijas A sērijas komandā Kremonas «Vanoli» vienībā, bet gadu mijā tika atlaists. Pēcāk latvietis pievienojās «Valmierai», kur arī noslēdza sezonu.

Aizvadītajā sezonā Kalve LBL turnīrā 21 spēlē caurmērā guva 14,9 punktus un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu. Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņa rēķinā seši mači, kuros vidēji gūti 15,7 punkti un izcīnītas 6,5 atlēkušās bumbas.

Kalve sevi pierādīja kā vienu no spilgtākajiem savas paaudzes basketbola talantiem, Eiropas U-18 čempionātā 2005.gadā un U-20 čempionātā, gadu vēlāk kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju, attiecīgi gūstot 22,5 un 20,5 punktus vidēji spēlē.

Profesionālo karjeru Kalve uzsāka 2005.gadā, kad no «Ķeizermeža» pārgāja uz tā laika vienu no Eirolīgas labākajām komandām Trevīzo «Benetton», ar kuru 2006.gadā kļuva par Itālijas čempionu. Tomēr laiks šī kluba sastāvā Kalvem neizrādījās veiksmīgs, turklāt viņu mocīja arī dažādi savainojumi, kā rezultātā vēlāk līgums tika pārtraukts.

Turpinājumā Kalve pārstāvējis Vācijas bundeslīgas klubu Gīzenes «46ers», Latvijas vienības «ASK Rīga», «Ventspils» un «Valmiera», Lietuvas klubu Ķēdaiņu «Ņevežis», Turcijas augstākās līgas vienību «Trabzonspor» un Ungārijas komandu Solnokas «Olaj KK».

Kalve aizvadījis 35 spēles Latvijas valstsvienības sastāvā. Viņš piedalījies Eiropas čempionāta finālturnīrā 2009.gadā, kā arī kvalifikācijas turnīros 2008. un 2010.gadā.

Jau vēstīts, ka «Barons kvartāls» jauno LBL sezonu trešdien uzsāka ar uzvaru, savā laukumā ar 77:70 uzveicot «Latvijas Universitāti».

Kopā ar Rīgas komandu trenējas arī pieredzējušais Sandis Valters un Edgars Čunda. Jau pēc iepriekšējās spēles vienības galvenais treneris Edgars Teteris izteicās, ka «komandas sastāvs var mainīties pat uz nākamo maču un tajā viss ir iespējams».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu