Toma Jorka «BitTorrent» albuma lejupielādes pārsniedz miljonu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grupas «Radiohead» solista Toma Jorka (Thom Yorke) failu apmaiņas vietnē «BitTorrent» pirms nedēļas izdotais albums, kuru iespējams iegādāties par 6 dolāriem, pārsniedzis 1 miljona lejupielāžu robežu, ziņo kompānija «BitTorrent».

Lejupielāžu skaits faktiski pārsniedzis 1,1 miljona atzīmi, taču precīzu skaitli «BitTorrent» neatklāj, kas nozīmē, ka albums netiks iekļauts jaunajā «Billboard 200» pārdoto albumu topā.

Jau ziņots, ka «BitTorrent» no pārdotā iekasē komisiju 10% apmērā, kas salīdzinoši ar «iTunes» (30%) ir daudz mazāk, un ļauj māksliniekam ar savu ierakstu nopelnīt vairāk.

Albuma preses paziņojumā Jorks uzsvēra, ka šāda albuma izdošana ir eksperiments. «Ja tas attaisnosies, tad ikviens var rīkoties līdzīgi. Torentu mehānisms nepieprasa kādas uzturēšanas izmaksas.»

Jaunajā albumā «Tomorrow's Modern Boxes» (skat. recenziju) iekļautas astoņas kompozīcijas, vienai no dziesmām - «A Brain in a Bottle» tapis arī video.

Thom Yorke - A Brain In A Bottle VIDEO from Kaa Zyan on Vimeo.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu