Bijušais Rīgas mērs: Pēc pusotra līdz diviem gadiem Rīgai varētu būt bankrots (103)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēc pusotra līdz diviem gadiem Rīgas pašvaldībai varētu būt sagaidāms bankrots, šādu viedokli intervijā «Neatkarīgajai» paudis bijušais Rīgas mērs, «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un Tautas partijas politiķis Andris Ārgalis.

Ārgaļa vērtējumā, tagadējais Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) vada Rīgas domi atbilstoši šīsdienas pieprasījumam - «sociālā programma tiek pildīta lieliski, taču Rīgas perspektīvas tiek veidotas ļoti sliktas».

«Var jau būt, ka es kļūdos, bet domāju, ka pēc pusotra, diviem gadiem Rīgai būs bankrots. Ar vienu noteikumu - ja nesamazinās transporta dotāciju un sociālā atbalsta programmas. Pēc pusotra, diviem gadiem Rīgai būs jāsāk maksāt virkne nopietnu kredītprocentu, pārdošanai izliktās zemes platības diez vai izdosies tik labi pārdot, budžets arī uz nodokļu rēķina tik spoži nepildīsies, tāpēc domāju, ka problēmas būs nopietnas,» izteicies bijušais politiķis.

«Politiskā spēle ap tām arī būs nežēlīga: domāju, ka «Saskaņa» netiks pie varas vēl nākamos četrus gadus. Pēc diviem gadiem būs Rīgas maksātnespēja, valdība iecels administratoru, un tad tieši valdība būs tā, kas liks rīdziniekiem jostas savilkt. Bet

tagad valdošie puiši varēs teikt - redz, mēs bijām labie, bet valdība - sliktā,»

turpinājis Ārgalis.

Ārgaļa vērtējumā, Ušakovs arī neesot «personība, kam ir potenciāls izvilkt valsti». «Ušakovs to izdarīt nevar - viņš, manuprāt, ir tikai žurnālists, kuru izveidojusi vide un PR, kurā ir ieguldīti ievērojami pašvaldības līdzekļi,» sacījis ekspolitiķis, «manuprāt, vienīgā personība, kam ir potenciāls izvilkt valsti, ir Aivars Lembergs - mazs pēc auguma, bet izturīgs pēc vella.»

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu