Piecas romantiskas filmas Valentīndienai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Šonedēļ daudzviet pasaulē, protams, arī pie mums Latvijā, svin visu mīlētāju jeb Svētā Valentīna dienu. Restorānos galdiņu visiem mīlētāju pāriem diemžēl nepietiek, tāpēc viena no labākajām un prātīgākajām iespējām, kā šo sarkano sirsniņu dienu pavadīt, ir gatavot romantiskas vakariņas mājās. Pēc vakariņām, protams, iesakām iekārtoties mīkstā dīvānā un noskatīties kādu romantisku komēdiju un pēc tam... nu, jūs paši sapratāt. Piedāvājam piecas filmas, kuras vienlaikus ir gan romantiskas, gan arīdzan smieklīgas. Pārmaiņas pēc šajā topā iztiksim bez grimstošā «Titānika», Patrika Sveizija «Spoka» un «Netīrajām dejām».

 
«Kā būt vienai un laimīgai»
«Kā būt vienai un laimīgai» Foto: publicitātes

«Kā būt vienai un laimīgai»

Tieši šobrīd Latvijas kinoteātri piedāvā stilīgu romantisko komēdiju «Kā būt vienai un laimīgai», kurā asprātīgi tiek apspēlēti Ņujorkas vientuļo siržu likumi, tostarp dvēseles radinieku, seksa partneru un potenciālo laulības partneru medības. Starp nebeidzamiem kokteiļvakariem, profesionālu flirtu un vienas nakts sakariem visi šā stāsta dalībnieki tomēr vēlas mīlēt un tikt mīlēti.

Viena no lielākajām filmas «Kā būt vienai un laimīgai» zvaigznēm ir prestižās kinobalvas «Zelta globuss» laureāte Dakota Džonsone. 26 gadus jaunā aktrise pagājušajā gadā jau lika runāt par sevi pēc dalības provokatīvajā filmā «Greja piecdesmit nokrāsas». Patlaban Dakota Džonsone ļauj vilkt paralēles ar savu jaunāko kinovaroni - ņujorkieti Alisi, kura maldās lielpilsētas vientuļo siržu džungļos.

«Filma «Kā būt vienai un laimīgai» atspoguļo sievietes, kuras atļaujas uzvesties tā, kā pašas vēlas, nevis pakļaujas sabiedrības spiedienam. Un, kas pats svarīgākais, viņas ir asprātīgas, gudras un reālas. Manuprāt, būtiski parādīt, ka vientulības periodi bieži vien ir nepieciešami, lai dažādotu pieredzi un piedzīvotu personīgo izaugsmi. Arī man šobrīd patīk būt vienai, lasīt grāmatas, skatīties filmas un stundām pazust interneta pasaulē, taču sabiedrība nemitīgi atgādina par bioloģisko pulksteni un vīrieša trūkumu. Man nav problēmu būt vienai, jo patlaban man pietiek mīlestības tikai ģimenei un tuvākajiem draugiem,» uzsver Dakota Džonsone.

Kinokritiķu atzinību jau izpelnījušies šā kinodarba smalki noslīpētie personāži, perfektais laikmeta atspoguļojums un asprātīgie dialogi.

 
Foto: publicitātes

«Valentīndiena»

Holivudas romantisko filmu veterāna Gerija Māršala (Garry Marshall) Valentīndienas filma «Valentine's Day» būtu jāiekļauj ikvienā šo svētku filmu topā. Nosaukums jau vien ir uzvedinošs. Māršals jau ierakstījis savu vārdu romantisko filmu klasiķa kārtā ar tādām filmām kā «Jaukā sieviete» (Pretty Woman), «Bēgošā līgava» (Runaway Bride) un «Princeses dienasgrāmata» (The Princess Diaries).

Filmā apvienojies spilgts zvaigžņu ansamblis – Džesika Alba (Jessica Alba), Dženifera Bīla (Jennifer Biel), Bredlijs Kūpers, Patriks Dempsijs, Džeimijs Fokss (Jamie Foxx), Dženifera Gārnere (Jennifer Garner), Anna Hataveja (Anne Hathaway), Eštons Kačers (Ashton Kutcher), Kvīna Latifa (Queen Latifah), Šērlija Makleina (Shirley MacLaine) un Džūlija Robertsa (Julia Roberts).

 
Foto: publicitātes

«Mamma Mia»

Režisores Fillidas Loidas romantiskais šedevrs «Mamma Mia» būs piemērots visu vecumu pāriem. Tajā galvenā lomā uzticēta šarmantajai un neatvairāmajai aktrisei Merilai Strīpai. Viņai filmā pievienojušies ne mazāk simpātiski kungi – Pīrss Brosnans, Kolins Fērts un Stellans Skārsgārds.

Stāsts ir par Sofiju Šeridanu (Amanda Seifrīda), 20 gadus jaunu sievieti, kura dzīvo idilliskā Grieķijas salā kopā ar māti Donnu. Sofija grasās precēties, un viņai ir viens vienīgs sapnis – lai viņas īstais tēvs viņu vestu pie altāra un izdotu pie vīra. Diemžēl viņa nezina, kas ir viņas tēvs, un māte atsakās apspriest šo jautājumu.

Atradusi dienasgrāmatu, ko māte rakstījusi viņas dzimšanas gadā, Sofija ielūdz uz savām kāzām trīs vīriešus, viņas tēva pretendentus. Sofija ir pārliecināta, ka atpazīs savu tēvu, tiklīdz pirmoreiz ieraudzīs, taču drīz vien viņai jāsecina, ka šī iedoma bijusi naiva. Māte pārskaišas, ieraugot iespējamos tēva kandidātus, visi trīs vīrieši katrs domā, ka ir līgavas tēvs, savukārt līgavainim jezga drīz vien ir līdz kaklam...

 
Foto: publicitātes

«Cik vien labi var būt»

1997. gada filma «As Good As It Gets» («Cik vien labi var būt») šo gadu laikā iemantojusi apbrīnojamu popularitāti un atzinību (septiņas nominācijas «Oskaram»).

Filma vēsta par maniakāli impulsīvās psihozes apsēstu vecišķu, īgnu, pat pretīgu sieviešu romānu rakstnieku Melvinu Ūdālu (Džeks Nikolsons) un viņa attiecībām ar kaimiņiem, suņiem un jauko viesmīli, vientuļo māti, kas audzina septiņgadīgu zēnu (Helēna Hanta). Filmas gaitā lielais īgņa sāk mainīties uz labo pusi, un iemesls - mīlestība. Romantiski, vai ne?

 
Foto: publicitātes

«Rūsa līdz kaulam»

Francijas un Beļģijas kopražojuma drāma «Rūsa līdz kaulam» (oriģinālā - De rouille et d'os) ar apburošo Marionu Kotijāru galvenajā lomā būs nedaudz nopietnāks kino.

Filmas sižets. Bokseris Ali kopā ar savu dēlēnu pamet visu un pārceļas uz Franciju pie māsas, lai sāktu dzīvi no jauna. Strādādams par apsargu nakstklubā, viņš iepazīstas ar Stefāniju - daiļu dzīves baudītāju, kuras izaicinošais izskats pārsteidz pat tik neaizspriedumainu puisi kā Ali. Aizvedis iereibušo Stefāniju mājās, viņš atstāj viņai savu telefona numuru «katram gadījumam», jo, būdams cīnītājs, viņš sievietes uzskata tikai par seksa objektiem. Kad ar Stefāniju notiek traģisks negadījums un viņa zaudē kājas, vienīgais cilvēks, kam viņa gatava uzticēties, ir Ali - svešais vīrietis, ko satikusi tikai reizi.

Abu draudzība pārtop neparastās attiecībās, bez romantikas un sentimenta. Abi viens otram sniedz atbalstu, taču par šo attiecību nozīmi katram ir savs, atšķirīgs viedoklis.

Filmas režisors ir Žaks Odijārs, bet galvenajās lomās skatāmi beļģu aktieris Matiass Šoenertss un franču skaistule Mariona Kotijāra, kura pasaules slavu iemantoja ar Edītes Piafas lomu filmā «Dzīves rožainā krāsa» (2007).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu