Ginesa rekords uzstādīts! Jāvārdu debesīs vienlaikus teica 50 pāri

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visu mīlētāju dienā, 14. februārī, TVNET sekoja līdzi gaisa balonu festivālam Love Cup 2016, kuras laikā tika uzstādīts pasaules Ginesa rekords – jāvārdu debesīs vienlaikus teica 50 pāri. Par spīti nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, pāriem nācās ilgi gaidīt, taču cerība netika atmesta un Ginesa rekords «Lielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits» tika uzstādīts!

Nule kā notikušas jau pirmo pāru kāzu ceremonijas.

Jaunlaulātie ir laimīgi par šo notikumu un savu «Jā!» izkliedz kliegšus!

Tiek paraksīti sertifikāti, uzvilkti gredzeni un svinīgais notikums apstiprināts ar skūpstu un šampaniešu glāžu saskandināšanas.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Foto: ekrānšāviņš

Ar lielgabalu zalvēm ap plkst. 16:00 tiks dots starts piecdesmit laulību ceremonijām, kas notiks gaisa balonos. Ja viss noritēs veiksmīgi - Ginesa rekords «Lielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits» tiks uzstādīts! Atgādinām, ka šāda veida rekords nav ticis uzstādīts vēl nevienā valstī.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Tiek organizēta gaisa balona atsaite - balons atradīsies vien pāris metru virs zemes, kas pieļauj reģistrēt Ginesa rekordu.

Ginesa rekorda tiesneši pieļauj šādu kompromisu, jo laika apstākļus ietekmēt nav iespējams. Galvenais noteikums, kad tiek reģistrēta laulība - jāatrodas gaisā!

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Īpaši ilgāk par plkst 15:00 gaisa balonu piloti negaidīs, jo tad lidojumu vairs nevar plānot -

gaisa kuģi nepaspēs nosēsties pirms saulesrieta. Taču kā noslēpumaini min organizatori - esot plāns B, kuru gan šobrīd tur noslēpumā...

Nule kā tapis zināms, ka lidojums notiks un gaisa baloni ir starta gatavībā, lai plkst 15:00 visi vienlaikus paceltos un mēģinātu uzstādīt rekordu ar nosaukumu «Largest airborde wedding».

Gaisa balona pacelšanos kavē sniegs, kurš samazina redzamību un sasniegot uz balona auduma, kūstot, rada papildus smagumu.

Visi pāri cer, ka kaut uz 30 minūtēm sniegs mitēsies un gaisa baloni spēs pacelties. Ilgāk par plkst. 15:00 gaisa piloti

Foto: TVNET

Pāri jau ieradušies notikuma vietā un gaida startu, lai kāptu gaisa balonos un mēģinātu uzstādīt Ginesa rekordu. Pāri ir ļoti dažāda vecuma - jaunākajai līgavai ir deviņpadsmit, bet vecākajam preciniekam jau rit septītais gadu desmits.

Arī attiecību ilgums ir dažāds - šodien sadūšojās precēties arī pāris ar 40 gadu kopā būšanas stāžu.
Foto: TVNET

Spītējot laika apstākļiem vairāki simti cilvēku ar nepacietību gaida brīdi, kad tiks uzstādīts Ginesa rekords «Lielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits». Interesenti pat sastājušies uz tilta un garās rindās ceļa malās, lai fiksētu mirkli, kad gaisa balonos pacelsies 50 laulāto.

Foto: TVNET
Foto: TVNET

Rindā sastājušās jau dzimtsarakstu nodaļas darbinieces, kuras uzņemas novadīt laulāšanas ceremoniju, lai viss būtu likumīgs. Kā izrādas,

visām darbiniecēm šī būs pirmā reize, kad viņas laulās pārus gaisā, neskatoties, ka lielākā daļa atzina, ka baidās no šī lidojuma.

Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborde wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.

Foto: ekrānšāviņš

Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos gaisa balonu pilotus. Viņu vidū - izcilais pilots Leonīds Tjuhtajevs, kurš kurš pirms nepilna gada, pārlidojot pāri Klusajam okeānam, pats uzstādīja divus jaunus pasaules rekordus. Ziemas gaisa balonu festivālā «Love Cup 2016» Leonīds Tjuhtajevs pilda mīlestības festivāla goda vēstnieka funkcijas.

«Mīlestība ir jāsvēta debesīs, tāpēc šis brīdis ir īpašs. Laika apstākļi gan nelolo, tāpēc par veiksmīgu balonu pacelšanos nevaru 100% galvot,» savos novērojumos dalās pilots.
Foto: Jānis Bērziņš

Šie pāri šodien viens otram saka «Jā!» vārdu.

Festivāla Love Cup 2016 apmeklētāji un tiešraides skatītāji aicināti piedalīties Twitter diskusijā, lietojot tēmturi #LoveCup2016.

Mīliet un esiet mīlēti! #LoveCup2016

A photo posted by Rita Barkāne (@surfiinija) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu