Trīssoļlēcēja Lasmane izcīna piekto vietu pasaules U-20 čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība / Facebook

Latvijas trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane svētdien Somijā izcīnīja piekto vietu pasaules U-20 čempionātā vieglatlētikā.

Svētdien notikušajās finālsacensībās latvietes labākais rezultāts bija 13,54 metri, kas vienlaikus ir arī jauns Latvijas rekords U-20 vecuma grupā, kā arī jauns sportistes personīgais rekords.

Lasmanes pirmais lēciens bija nesekmīgs, bet otrajā piegājienā viņa uzrādīja savu dienas labāko rezultātu. Pēcāk to uzlabot vairs neizdevās, lai gan lēcieni bija gana stabili, katram no tiem pārliecinoši pārsniedzot 13 metru atzīmi.

Par sacensību čempioni tika kronēta Bulgārijas sportiste Aleksandra Načeva, kura aizlēca 14,18 metrus. Savukārt no goda pjedestāla latviete atpalika 24 centimetrus.

Priekšsacīkstēs Lasmane aizlēca 13,48 metrus, kas bija trešais labākais rezultāts, ļaujot viņai pārliecinoši sasniegt finālu. Pirms tam latvietes personīgais rekords bija vien 13,17 metri, kas viņu nebūt neierindoja starp favorītēm.

Lasmane parūpējusies par Latvijas vieglatlētu labāko sasniegumu šajās meistarsacīkstēs. Vēl pirms tam devītais šķēpmešanā bija Kristaps Jaunpujens-Pujens.

Svētdien Somijā noslēdzas pasaules U-20 čempionāts. Latviju tajā pārstāvēja seši sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu