Dziedātājs Miks Dukurs netic mīlestībai no pirmā acu uzmetiena

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

14. februārī varēsim vērot konkursa «Supernova» otro tiešraidi, kurā vēl četri dalībnieki iegūs iespēju sacensties pusfinālā. Uz skatuves kāps arī dziedātājs Miks Dukurs, kurš izpildīs dziesmu «Paradise». Visu nedēļu tiek īpaši strādāts ar balsi, lai varētu pēc iespējas labāk nodziedāt un nepievilt skatītājus un žūriju.

Foto: Publiciātes foto

Miks Dukurs atzīst, ka, filmējot videoprojekcijas, saslimis, bet nu jau izdevies tikt uz kājām! Tērps gatavs, projekcijas arī, atliek vien aiziet pie friziera, un tad ar labām domām jāgaida svētdiena.

«Par manu stilu «Supernovā» rūpējas jaunā dizainere Līga Banga, izlēmu izmantot arī ekrānu, kas atrodas uz skatuves, tāpēc lūdzu jauno, talantīgo režisoru Ritvaru Bluku radīt videoprojekciju, lai pastiprinātu dziesmas noskaņu,» stāsta Miks.

«Paradise» sarakstīta kopā ar labu draugu Edmundu Rasmani, turklāt viss noticis ļoti spontāni. Edmunds atbraucis ciemos, draugi runājuši par aktualitātēm, un pēkšņi ideja - piedalāmies «Supernovā»! Tā kā Mikam mājās iekārtots, kas līdzīgs ierakstu studijai, draugi, ilgi nedomājot, sāka darbu pie dziesmas.

«Kad bijām nonākuši līdz teksta rakstīšanai, meklējām iedvesmu. Tas bija laiks, kad daudz bija dzirdams par Krievijas negācijām, zemūdenēm Baltijas jūrā, raķetēm un ko tik vēl ne. Bija sajūta, ka kuru katru brīdi var notikt kas neprognozējams un viss skaistais - attiecības, ģimene, draugi, kopīgie nākotnes plāni - tas viss var izgaist! Dzīve ir kā spēle, nekad nevar zināt, kādas kārtis iedalīs un kas citam padomā. Paradīze vienmēr asociēsies ar ko labu, gaišu, vietu, kur katrs vēlas reiz nokļūt! Tomēr mēs caur šo dziesmu aicinām aizdomāties par to paradīzi, kura ir mums apkārt ikdienā, to paradīzi, kuru tik ļoti bail zaudēt. Protams, ikdienas steigā šķiet, ka tik daudz kas ir slikti un varētu būt labāk, bet, ja pieļaujam, ka to visu var arī atņemt, kļūst skumji,» aizdomājas Miks.

«Supernovas» ievada raidījumā žūrijas locekļi izteicās, ka Miks ir iedomīgs un ar viņu grūti strādāt. Mākslinieks atklāj, ka tā nav pirmā reize, kad viņš dzird ko tādu, bet nesaprot, no kurienes tas viss!

Foto: Publiciātes foto

«Daži teikuši, ka man vienkārši ir tāda seja, bet tas nepalīdz. Patiesībā tas ļoti apbēdina, liek aizdomāties, ko tad īsti tādu daru, ka cilvēki par mani tā domā un pat publiski izsakās. Visbiežāk esmu vienkārši sabijies no kādas jaunas situācijas, kurā esmu nonācis, daudz nerunāju, mēģinu sakopot domas, koncentrēties uzdevumam, maz runāju ar apkārtējiem, ja runājam par brīžiem pirms kādas uzstāšanās. Tāpat arī ikdienā - paiet kāds laiks, līdz adaptējos situācijai, līdz saprotu, kur esmu ieradies, ar ko un par ko varu parunāties. Kad biju jaunāks, tad varbūt arī biju nedaudz lecīgāks, ar savu taisnību, kuru visur centos pierādīt. Jau labu laiku atpakaļ sapratu, ka nav tādas vienas taisnības! Nav jau ko taisnoties, jo kādam vienalga likšos iedomīgs, - cilvēku domas, viedokli nav tik viegli mainīt,» spriež Miks.

Tuvojoties Valentīndienai, Miks atklāj, ka, gadiem ejot, mīlestība «apaug» un tai tiek pievienota vērtība – kopīgas atmiņas, notikumi, kuri, iespējams, vairs neatkārtosies.

Foto: Publiciātes foto

Mākslinieks arvien vairāk un vairāk saprot, ka izdarījis pareizo izvēli un var mierīgi ļauties kopā novecot ar sievu Lauru. Sniegt ieteikumu, kā to apzināties ikvienam mīlētājam, dziedātājs nevar, jo tas katram pašam jāsaprot, vadoties pēc savām emocijām.

«Manuprāt, lai mīlestība neizgaistu un attiecības nekļūtu par rutīnu, nedrīkst pieļaut domu, ka otrs cilvēks ir pašsaprotams. Jākaļ kopīgi nākotnes plāni, lai attiecības nestāvētu uz vietas,» stāsta Miks.

Miks ar sievu Valentīndienu svin, bet šie svētki viņiem nav īpaši būtiski, bet vienalga divatā tie tiek romantiski nosvinēti, jo ikviena diena ir tā vērta, lai svinētu mīlestību.

«Ir ļoti daudz tādu mazu mīļu lietiņu, kuras reizi pa reizei daru, tāpat ir arī lielākas lietiņas, kuras daru, bet tādus pavisam lielus, romantiskus notikumus parasti izplānojam kopīgi, lai abas puses būtu pilnībā apmierinātas,» smaida Miks.

Uz jautājumu, vai dziedātājs sievai spēlē ģitāru un dzied serenādes, mākslinieks atbild, ka tas ir ļoti, ļoti grūti, tāpēc necenšas to darīt vairāk, nekā nepieciešams. Ģitāra kā instruments, tāpat kā balss, prasa lielu uzmanību, koncentrēšanos un, galvenais, darbu.

Foto: Publiciātes foto

«Ja man būtu jādefinē mīlestība, es teiktu, ka tās ir rūpes par kādu citu, bet ne tikai rūpes, bet apziņa, ka kāds tev rūp tikpat, cik tu pats sev, un pat vēl vairāk,» - apgalvo Miks.

Ja dziedātājam būtu jāizvēlas pasaules slava vai mīlestība, viņš izvēlētos mīlestību, jo, ko gan dod panākumi, ja blakus nav cilvēka, ar kuru tajos dalīties?

Miks netic mīlestībai no pirmā acu skatiena, jo uzskata, ka jāiepazīst vienam otru, jāvieš uzticība, jāpierāda, ka viss ir īsts. No pirmā acu uzmetiena tā var būt tikai iemīlēšanās, bet noteikti ne pati mīlestība. Miks arī prot atšķirt mīlestību no iekāres, jo mīlestība ir uz mūžu, bet iekāre nav ilgstoša.

Foto: Publiciātes foto

«Mīlestība ir lielisks iedvesmas objekts. Bez tās nu nekur! Man apkārt tās ir tik pietiekami, un labprāt ar to dalos arī savā mūzikā. Visvairāk mani iedvesmo tieši cilvēku attiecības, ikdienišķi notikumi, kā arī paša piedzīvotais, lai vēlāk, stāvot uz skatuves, zinātu, par ko dziedu,» - tā Miks.

Mika dzīves moto - viss ir tā, kā ir, un viss būs tā, kā būs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu