Kinoskatītājus šarmēs animēts Robinsons Krūzo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šajā piektdienā, 12. februārī, Latvijas kinoteātros lielisku izklaidi visai ģimenei sāks piedāvāt pasaules apceļotājs Robinsons Krūzo un viņa kolorītie draugi. Aizraujošā animācijas filma «Robinsons Krūzo» («Robinson Crusoe») ir tapusi pēc angļu rakstnieka Daniela Defo leģendārās grāmatas «Robinsons Krūzo» motīviem un ir pieejama gan 2D, gan 3D formātā.

Šoreiz Robinsons Krūzo uz eksotiskas salas okeāna vidū iepazīstas ar ekscentrisku papagaili Otrdieni, kurš, kaut arī bauda idillisku dzīvi dienvidu pilnībā, tomēr sapņo par pasaules apceļošanu. Kad spēcīga vētra pie salas krastiem sadragā kuģi un pludmalē tiek izskalots savāds divkājains radījums, Otrdienis uzreiz saprot, ka Robinsons Krūzo var būt viņa biļete ceļā uz plašo pasauli. Arī Robinsons Krūzo ātri vien apjauš, ka izdzīvot uz salas spēs tikai ar pļāpīgā Otrdieņa un citu zvēru palīdzību. Iesākumā tas nav viegli nevienam no viņiem, tomēr ar laiku šie visai kolorītie personāži iemācās sadzīvot savā starpā. Jauko harmoniju gan pēkšņi izjauc divi savvaļas kaķi, kuri vēlas kļūt par noteicējiem uz salas. Draugi uzsāk cīņu ar mežonīgajiem kaķiem un atklāj, ka īsta draudzība spēj uzveikt jebko.

Krāšņās animācijas filmas «Robinsons Krūzo» autori ir populāro animācijas filmu «Semija piedzīvojumi» un «Burvju māja» radītāji Bens Stasens un Vinsents Kestelūts. Aizkulišu sarunās viņi ir uzsvēruši, ka viena no galvenajām motivācijām dalībai šajā projektā ir iespēja visdažādāko tautību un vecuma bērnus iepazīstināt ar piedzīvojumu žanra zelta klasiku. Savukārt filmu kritiķi pauž, ka «Robinsons Krūzo» potenciāli ir viens no kvalitatīvākajiem un aizraujošākajiem šī gada animācijas filmu projektiem.

Filmu latviešu valodā ierunājuši izcili profesionāļi: Edgars Lipors, Edgars Kaufelds, Zane Aļļēna, Katrīne Pasternaka-Kalniņa, Gints Grāvelis un Juris Kalniņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu