No 3000 ēdiena gabaliņiem pagatavo iespaidīgu mīlnieku gleznu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izkārtojot uz molbertiem desmitiem dažādu pārtikas produktu - sākot ar gurķiem un ikriem un beidzot ar vaniļas krēmu un kūciņām -, tirdzniecības centra Spice restorānu pavāri trešdienas vakarā pagatavoja iespaidīgu ēdienu gleznu. Valentīna dienas ieskaņas pasākumā Spices 15 garšās tapušo divu mīlnieku portretu vēlāk gardu muti notiesāja pasākuma apmeklētāji.

Iespaidīgās gleznas autore ir māksliniece Diāna Dimma-Dimze. Lai mākslinieces skices pārvērstu ēdiena gleznā, bija nepieciešami gandrīz 3000 dažādu krāsu ēdienu gabaliņi. Tos nodrošināja 15 Spicē strādājošie restorāni un kafejnīcas, katrs piedāvājot savu skatījumu uz mīlestības garšu.

Glezna sastāvēja no trijām daļām. Pirmā gleznas daļa bija sievietes portrets, kuras gatavošanai apvienojās restorāni Kabuki, Gan Bei un Vairāk Saules, sagādājot suši, un Costa Coffee, kas nodrošināja dārzeņus. Gleznas sirds daļu veidoja no sāļajām ruletēm - Double Coffee un Charlies Pizza sarūpēja sarkanas, dzeltenas un oranžas miniruletes, Lido pārziņā bija zaļie toņi un viss no zaļumiem gatavotais, savukārt Siera Karaļi gādāja par siera izstrādājumiem. No saldajām sastāvdaļām tika izveidota vīrieša sejas glezna. Tās tapšanai Lapsas māja bija pagatavojusi saldu biskvītu ar vaniļas un zemeņu krēmu, Emila Gustava Chocolate sagādāja šokolādes trifeles, Lage Gastronomija - vēja kūkas, bet Sala priecēja saldummīļus ar gaišiem braunijiem dažādu krāsu karameļu glazūrā. Gleznu izveidi uzraudzīja Vairāk saules komanda un tās šefpavārs Endijs Bērziņš. Kopumā ēdienu gleznu svars pārsniedza 70 kilogramus.

Tā kā tuvojas Valentīna diena, pavāriem tika jautāts, kā viņi to sagaida. Atbildot uz jautājumu, kā pārsteigt dāmu Valentīna dienā, pazīstamais pavārs Endijs Bērziņš atklāj: «Pārsteigt varētu, pagatavojot zirņus ar speķi, tad viņa būtu patiešām pārsteigta! Bet, ja nopietni, es iepriekš pārsteidzu un iepriecināju sievu, dodot viņai pilnīgi brīvu dienu ar draudzenēm un vakarā sagaidot ar svētku vakariņām.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu