Ostapenko Sanktpēterburgā ļoti cienījami piekāpjas šī brīža lielākajām dubultspēļu zvaigznēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar krievieti Jevgēņiju Rodinu ceturtdien Sanktpēterburgas WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu pirmās kārtas mačā cienījami piekāpās titulētajai šveicietei Martinai Hingisai un Sanijai Mirzai no Indijas, kuras ir šī brīža lielākās pasaules dubultspēļu zvaigznes.

Latvijas un Krievijas duets turnīrā ar pirmo numuru izliktajām sportistēm piekāpās ar 5-7, 5-7. Otrajā setā Ostapenko un Rodina neizmantoja septiņas setbumbas, kas ļāva pretiniecēm turpināt lielisko uzvaru sēriju.

Mača ievadā Ostapenko un Rodina pieklājīgi turējās pretim titulētajām sportistēm. Pirmās trešajā geimā pie Hingisas serves pretinieces lauza tieši Latvijas un Krievijas duets, tomēr titulētais pāris uzreiz atspēlējās. Mirza lieliski darbojās pie tīkla, un sestajā geimā Latvijas un Krievijas duets zaudēja punktu arī pie Ostapenko serves, nokļūstot iedzinējos ar 2-4.

Arī nākamajos trijos geimos uzvarēja servju uzņēmējas, bet šo sēriju desmitajā geimā pie savas serves izdevās pārtraukt Ostapenko, kura ar eisu atspēlēja setbumbu un panāca 5-5. Turpinājumā Hingisa samērā pārliecinoši uzvarēja geimu pie savas serves, bet nākamajā geimā vājās Rodinas serves nedeva cerības Latvijas un Krievijas duetam, tāpēc nācās piedzīvot neveiksmi ar 5-7.

Otrā seta ievadā servētājas savas pretinieces atstāja «sausā», pirmajām problēmām rodoties ceturtajā geimā pie Rodinas serves, tiesa, izdevās panākt izlīdzinājumu 2-2. Sestajā geimā pie Ostapenko serves tika atspēlētas četras breikbumbas, bet nākamajā kārtējo neveiksmīgo serves geimu aizvadīja Hingisa, kas Latvijas un Krievijas duetam ļāva pārņemt vadību ar 4-3.

Lielā mērā pateicoties Ostapenko sniegumam, Latvijas un Krievijas duetam izdevās noturēt nākamo geimu, kas bija pie Rodinas serves, panākot 5-3. Nākamajos divos geimos Ostapenko un Rodinai bija kopā septiņas setbumbas, tomēr nevienu no tiem neizdevās realizēt, Hingisai un Mirzai ne tikai panākot 5-5, bet uzvarot arī nākamajos divos geimos un svinot uzvaru mačā.

Līdz ar to Ostapenko turnīru noslēgusi ar vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Hingisa un Mirza pašlaik ir ļoti pārliecinošas WTA dubultspēļu ranga līderes, uzvarot nu jau 37 kopējos mačos pēc kārtas. Šveices un Indijas duets pērn triumfēja Vimbldonas turnīrā un ASV atklātajā čempionātā, bet šogad arī Austrālijas atklātajā čempionātā.

Kopā 2015.gadā Hingisa ieguva piecus «Grand Slam» titulus, jo trīs reizes bija labākā arī jauktajās dubultspēlēs, bet pirms tam augstākā līmeņa sacensībās viņa nebija triumfējusi kopš 2006.gada. Kā zināms, 2013.gadā šveiciete atsāka karjeru, piedaloties tikai dubultspēļu sacensībās.

Hingisa visās disciplīnās kopā ieguvusi 21 «Grand Slam» titulu, kas no pašlaik aktīvajiem spēlētājiem ir ceturtais labākais rezultāts aiz Serēnas Viljamsas (36), Boba Braiena (23) un Venusas Viljamsas (22).

Titulētā Hingisa ar Latvijas tenisistēm sacentās pirmoreiz kopš 1999.gada. 1995.gadā Federāciju kausa turnīrā Hingisa vienspēlēs uzvarēja Larisu Savčenko, bet dubultspēlēs Savčenko un Agnese Blumberga bija pārākas pār Hingisu un Žeraldīni Dondī. Nākamajos gados Hingisa dubultspēlēs pret Savčenko paspēja aizvadīt vēl 11 mačus, pēdējo reizi savstarpēji tiekoties 1999.gada sezonas noslēguma finālmačā, kurā Hingisa un krieviete Anna Kurņikova pieveica Latvijas tenisisti un Arantu Sančesu Vikario no Spānijas.

Tikmēr Mirza pirms kopējās karjeras ar Hingisu bija ieguvusi vien trīs «Grand Slam» titulus jauktajās dubultspēlēs. Abas sportistes kopā sāka spēlēt pērn Indianvelsas turnīrā un kopš tā laika savākušas 12 titulus. Līdz garākajai uzvaru sērija dāmu dubultspēļu vēsturē gan viņām vēl ir tālu - Martina Navrātilova un Pema Šraivere pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados uzvarēja 109 mačos pēc kārtas.

Ostapenko dubultspēlēs sacenšas neregulāri un WTA turnīros līdz šim nekad nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Ar Rodinu viņa duetā pērn spēlēja arī WTA sacensībās Maskavā, kad uzvarēja vienā mačā.

Kā zināms, pirms tam vienspēļu pamatturnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 4-6, 3-6 piekāpās beļģietei Janīnai Vikmairai.

Jau nedēļas nogalē Ostapenko sāks dalību prestižā Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīra kvalifikācijā, kur startēs arī Anastasija Sevastova. Kā zināms, Sevastovai piektdien gaidāms mačs ar ļoti titulētu pretinieci - viņa Taivānā notiekošā Gaosjunas WTA «International» sērijas vienspēļu ceturtdaļfinālā tiksies ar turnīra pirmo numuru pieredzējušo ASV tenisisti Venusu Viljamsu, kura karjerā guvusi septiņus «Grand Slam» vienspēļu titulus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu