Ēnu dienā skolēni iepazīstas ar Latvijas mūziķu ikdienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Šā gada Ēnu dienā, kas norisinājās 10. februārī, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība LaIPA aktīvi iesaistījās Junior Achievement-Latvia rīkotās Ēnu dienas aktivitātēs, sniedzot iespēju 27 skolēniem no visas Latvijas iepazīties ar mūzikas industrijas pārstāvju ikdienas pienākumiem un izaicinājumiem.

Skolēni «ēnoja» organizācijas biedrus un darbiniekus – grupas «Astro’n’out» solisti Māru Upmani–Holšteini, mūziķi Goran Gora, reperi Ozolu, dziedātāju Aminatu, grupas «Dzelzs Vilks» bundzinieku Mārci Judzi, grupas Very Cool People ģitāristu Elviju Grafcovu, grupu «Skyforger», kā arī biedrības LaIPA izpilddirektori Lienu Grīnu.

Skolēniem bija iespēja noskaidrot gan to, kā patiesībā noris darbs pie mūzikas tapšanas, gan to, kāds darbs no mūziķu un viņu menedžmenta komandu puses tiek ieguldīts tajā, lai šī mūzika kļūtu par konkurētspējīgu produktu gan Latvijas, gan ārvalstu tirgū.

Ēnu diena dažiem skolēniem sākās jau no paša rīta. Jaunieši devās uz studiju, lai satiktu grupu «DaGamba» un vērotu, kā noris darbs studijā. Savukārt grupas «Astro’n’out» solistes Māras Upmanes–Holšteines «ēnas» kopā ar Māru devās uz tērpu laikošanu šīs nedēļas beigās gaidāmajiem grupas koncertiem. Dziedātājas Aminatas «ēnām» tika dota unikāla iespēja vērot un piedalīties dziesmas ieraksta procesā. Arī reperis Ozols Ēnu dienā skolēnus iepazīstināja ar darbu studijā. Mārcis Judzis kopā ar «ēnām» devās uz Siguldu, lai piedalītos grupas «Dzelzs Vilks» mēģinājumā, bet «Skyforger» grupas mēģinājumu «ēnas» vēroja studijā Rīgā.

Grupas «Astro’n’out» soliste Māra Upmane – Holšteine
Grupas «Astro’n’out» soliste Māra Upmane – Holšteine Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Skolēniem, kas devās uz LaIPA biroju, bija iespēja ne vien ielūkoties kolektīvā pārvaldījuma organizāciju ikdienas darbā un izprast blakustiesību administrēšanas procesu un tā nozīmi, bet arī piedalīties vairākās praktiskās aktivitātēs, tostarp viņi palīdzēja veidot jaunas uzlīmes dizainu publiskām vietām, kas saņēmušas atļauju par legālu mūzikas atskaņošanu.

LaIPA izpilddirektore Liena Grīna stāsta: «Ēnu dienās piedalāmies otro gadu, un nu jau tā kļuvusi par tradīciju, ko gaidām. Mēs pavadījām dienu ar radošiem un enerģiskiem jauniešiem, dažādās aktivitātēs parādot mūzikas industrijas aizkulises. Ceram, ka šī diena skolēniem ļāva gūt priekšstatu par to, cik daudz spēka, laika un enerģijas mūziķi un viņu komandas iegulda kvalitatīvas un konkurētspējīgas mūzikas tapšanas procesā. Un kāpēc ir svarīgi, lai viņu radošais darbs tiktu aizsargāts. Manuprāt, šodien jaunus iespaidus un idejas guva ne tikai skolēni, bet arī paši mūziķi un industrijas pārstāvji.»

Aminata
Aminata Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Aktivitāti «Ēnu diena 2016» organizē biznesa izglītības biedrība «Junior Achievement-Young Enterprise Latvija». JA-YE Latvija Ēnu diena ir starptautiski reģistrēta preču zīme un visas tiesības rezervētas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu