«Polar» balvu piešķir Čečīlijai Bartoli un Maksam Mārtinam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien «Polar» mūzikas balva piešķirta itāļu operdziedātājai Čečīlijai Bartoli (Cecilia Bartoli) un zviedru producentam Maksam Mārtinam. 49 gadus vecā Bartoli «padarījusi dziesmu par mākslas veidu», paziņoja žūrija.

Romā dzimusī operzvaigzne tika uzslavēta par aizraušanos ar 17.-19. gadsimta mūziku. Viņa «mūzikas vēsturē raksta jaunas nodaļas, ceļ tiltus starp gadsimtiem un padziļina mūsu zināšanas par Eiropas kultūras mantojumu», norāda «Polar» balvas žūrija.

«Polar» balva ik gadu tiek pasniegta vienam modernās un vienam klasiskās mūzikas pārstāvim.

44 gadus vecais Makss Mārtins, īstajā vārdā Martins Sandberjs, sacerējis Britnijas Spīrsas hitu «Baby One More Time», Keitijas Perijas «I Kissed a Girl» un grupas «Backstreet Boys» dziesmu «I Want It That Way». Viņš sadarbojies arī ar poproka grupu «Maroon 5» un popzvaigzni Teiloru Sviftu.

«Pēdējo 20 gadu laikā neviens cits komponists pasaulē nav radījis tik neaizmirstamas un populāras melodijas kā Makss Mārtins,» uzsvēra žūrija.

Līdz šim 21 Mārtina dziesma ierindojusies «Billboard Hot 100» mūzikas topa pirmajā vietā. Viņu pārspējusi tikai bijušie «The Beatles» dalībnieki Pols Makartnijs un Džons Lenons, kuri var lepoties ar 32 un 26 dziesmām topa pirmajā vietā.

«Viņš pārveidojis un attīstījis pasaules popmūziku,» teikts žūrijas paziņojumā.

Apbalvojumus 16. jūnijā pasniegs Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs. Katrs uzvarētājs saņems vienu miljonu kronu (105 000 eiro) vērtu prēmiju.

«Polar» mūzikas balvu 1989. gadā dibināja popgrupas ABBA menedžeris Stīgs Andešons.

Iepriekšējo «Polar» balvas ieguvēju vidū ir Pols Makartnijs, Bobs Dilans, Pols Saimons, «Pink Floyd» un «Led Zeppelin».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu