Izdevniecība «Avots» piedāvā «Latviešu tautas teikas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Avots» piedāvā jaunumu tautisko vērtību cienītājiem – «Latviešu tautas teikas». Teika ir daļēji pasaka, daļēji – leģenda, ar kuras palīdzību cilvēki izsenis centušies izskaidrot dažādu notikumu un parādību cēloni. Krājumā apkopotas teikas par Latvijas dabas objektiem un parādībām, vēsturiskām norisēm un celtnēm.

Interesanti, ka mūsu senči ar savu radošo pasaules skatījumu spējuši aprakstīt teju vai jebkuras ievērības cienīgas vietas un fenomena izcelsmi, kamēr mēs šodien pat īsti vairs nespējam atrast pašas teikas pirmsākumu. Iespējams gan arī tas, ka esam kļuvuši prasīgāki, skaidrojumus meklējot, tomēr, lai vai kā, teika ir un paliek nedaudz mistiska.

Foto: publicitātes

Teikas ar savu vienkāršumu un nevainību, šķiet, atjauno ticību labajam un nesarežģītajam, tāpēc šis izdevums labi noderēs gan kā atsvaidzinoša un pārdomas rosinoša lasāmviela, gan, protams, kā kultūrmantojuma vācele.

320 lpp., cietie vāki, 17x27 cm.

www.avotsabc.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu