Caune būs Tonija Gardemeistera stūrmanis rallijreidā Krievijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 20.- 22.februārim Krievijā, Karēlijas republikā, norisināsies Pasaules čempionāta posms rallijreidā «Baja Russia – Northen Forest». Šīs ir vienīgās čempionāta sacensības, kas norisinās ziemas apstākļos.

Šogad pirmo reizirallijreida čempionātā piedalīsies arī latviešu autosportists, Krišjānis Caune kopā ar 2005.gada ceturto ātrāko rallija braucēju pasaulē – Toniju Gardemeisteru (Somija). Ekipāža pārstāvēs «Re Autoclub» komandu no Latvijas. Gardemeisters un Caune sacensībās startēs ar T1 klases Mitsubishi MPR 107, ar kuru pagājušajā gadā cits somijas pilots - Jouni Ampuja izcīnija uzvaru, pārstāvot šo pašu Latvijas komandu – «Re Autoclub».

Foto: Kaspars Breidaks

Tonijs Gardemeisters ir pasaules rallija čempionāta dalībnieks. Viņš savulaik pārstāvējis tādas auto ražotāja komandas, kā Mitsubishi, Ford, Škoda, Seat un Suzuki. Sportists trīs reizes ir kāpis uz goda pjedestāla (Jaunzēlandes WRC posmā, Montekarlo WRC posmā un Zviedrijas WRC posmā) un izcīnijis 16 uzvaras ātrumposmos Pasaules rallija čempionātā. 2012.gadā viņš sāka startēt rallijreida sacensībās ar Mitsubishi markas automašīnu, taču «Silk Way Rally» sacensību laikā guva nopietnu muguras traumu, kas liedza viņam pilnvērtīgi startēt sacensībās. Šogad Gardemeisters ir atgriezies, pie tam ar latviešu stūrmani!

Foto: Kaspars Breidaks

«Kad komanda man izteica piedāvājumu, sākotnēji to neuztvēru nopietni. Pēc pāris minūtēm, turpinot sarunu, sapratu – viņi nejoko! Šīs sacensības man nācās saskaņot ar savu darba devēju, un esmu pateicīgs par atbalstu. Šobrīd jūtu lielu uzticību sev gan no komandas, gan no Tonija Gardemeistera, un es darīšu visu, lai sacensībās pierādītu, ka bija vērts man uzticēties!» komentē Krišjānis Caune.

Savukārt Tonijs par Krievijas posmu čempionātā saka tā: «Esmu braucis ziemā, tas nebūs nekas jauns. Bet pēc muguras traumas, kuru ieguvu 2012.gadā, neesmu piedalījies nopietnās sacensībās. Šī būs pirmā reize pēc atgriešanās. Esmu fiziski gatavs, būšu ātrs, lai būtu labs rezultāts, bet neskriešu kā traks. Domāju, ka šīs sacensības būs labs ieguvums gan man, gan Latvijas komandai.»

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu