Zviedrijas WRC rallijs tiks aizvadīts ar saīsinātu distanci

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Neskatoties uz siltajiem laikapstākļiem, šonedēļ Zviedrijā gaidāmais pasaules autorallija čempionāta (WRC) posms tiks aizvadīts, tomēr tam būs saīsināta distance.

Sacensībām jānorisinās šīs nedēļas nogalē, taču Zviedrijas pilsētas

Kārlstades apkārtni piemeklējuši siltāki laikapstākļi, nekā gaidīts, tāpēc tur esošais sniegs un ledus kūst.

Zviedrijas rallijs ir slavens ar saviem ziemīgajiem apstākļiem, tomēr nedēļas otrajā pusē sinoptiķi sola -10 grādus, tāpēc pirmdien organizatori apstiprināja, ka sacensības kaut saīsinātā formātā, bet notiks. Plānots, ka paredzētā 21 ātrumposma vietā tiks aizvadīti 12.

«Ceļi ir slapji, bet, kad uznāks sals, tie sasals un radīs tiešām labus ledus apstākļus,» organizatori izteikušies portālam «Autosport». «Jā, nebūs sniegta kupenu, tomēr mums vismaz būs rallijs.»

Kā zināms, pagājušajā nedēļas nogalē

bija jānorisinās Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) sezonas pirmajam posmam - rallijam «Liepāja» -, taču pārāk silto laikapstākļu dēļ tas tika pārcelts.

Netiek izslēgta iespēja, ka sacensības varētu notikt gada otrajā pusē.

Janvārī jaunā WRC sezona sākās ar tradicionālo Montekarlo posmu, kurā uzvarēja trīskārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi, pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu