Injaritu ieguvis ASV Režisoru ģildes balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Meksikāņu režisors Alehandro Gonsaless Injaritu (Alejandro González Iñárritu) sestdien ieguvis ASV Režisoru ģildes galveno apbalvojumu. 52 gadus vecais Injaritu pagājušogad triumfēja ASV Režisoru ģildes ceremonijā, pateicoties kinolentei «Birdman» («Putncilvēks»), par ko vēlāk ieguva arī prestižo ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu labākā režisora un labākās filmas kategorijās.

Šogad Injaritu tika apbalvots par filmu «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja»), kurā galveno lomu spēlē amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio.

«Es jūtos tā, it kā man būtu ļoti palaimējies, un arī ārkārtīgi pateicīgs,» saņemot apbalvojumu, sacīja Injaritu. «Tas šķiet kā manu laikabiedru apskāviens, kas padara ziemu siltāku.»

Injaritu pateicības runā pieminēja pirms diviem gadiem mūžībā aizgājušo tēvu un meksikāņu darbiniekus «Hyatt Regency Century Plaza» viesnīcā, kur norisinājās ceremonija. «Tie nav cilvēki, ko aprakstīja Donalds Tramps,» teica Injaritu, norādot uz ASV prezidenta amata kandidāta daudz kritizētajiem izteikumiem par imigrāciju.

ASV Režisoru ģildes balvu ieguvēji bieži vien sakrīt ar «Oskara» balvu saņēmējiem. Taču šogad grūti prognozēt, kuru filmu ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā varētu atzīt par gada labāko. Režisoru ģilde apbalvoja «The Revenant» veidotāju Injaritu, kamēr ASV Kinoaktieru ģilde izvēlējās žurnālistikas drāmu «Spotlight», bet ASV Producentu ģilde - «The Big Short» («Gadsimta likme»).

ASV Režisoru ģildes ceremonijā par labāko dokumentālās filmas veidotāju atzina Metjū Heinemanu, kurš uzņēmis kinolenti «Cartel Land» par Meksikas narkotirgoņiem.

Televīzijas kategorijās uzvarēja komēdijseriāla «Veep» režisors Kriss Adisons un fantāzijas seriāla «Game of Thrones» («Troņu spēle») veidotājs Deivids Naters.

Balvu ceremonijā, kuru vadīja aktrise Džeina Linča, bija apmēram 1600 viesu. Balvas pasniedza aktieri di Kaprio, Mets Deimons, Reičela Makadamsa, Kritstians Beils un Raiens Goslings.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu