Izvēlēti pirmie «Supernovas» pusfinālisti. Skatītāji iebalso Justu un «Catalepsia»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

7.februārī Latvijas Televīzijā norisinājās autoru un izpildītāju konkursa «Supernova» pirmā tiešraide, kurā no desmit dalībniekiem uz šova pusfinālu izvirzīja četrus dalībniekus. Vai pusfinālā iekļuva arī tavi favorīti?

Dalībniekus vērtēja žūrijas komisija - vokālā konsultante Ieva Kerēvica, grupas «Prāta Vētra» dalībnieks un viens no šova producentiem Kaspars Roga, dziedātājs Intars Busulis un mūzikas biznesa profesionālis Guntars Račs.

Intars Busulis žūrijas sastāvam pievienojās pirmo reizi, toties Ieva Kerēvica pirms tiešraides nebija dzirdējusi nevienu no desmit dziesmām.

Skatītāji lēma, ka tālāk cīņu turpina dziedātājs Justs, kurš skatītāju simpātijas iekaroja, pateicoties dziedātājas Aminatas radītajai dziesmai «Heartbeat», kā arī melodiskā metāla grupa «Catalepsia», kura atsvaidzināja konkursu ar savu klātbūtni, jo šāda stila mūzika Latvijas Eirovīzijas atlasēs un konkursā «Supernova» tika izpildīta pirmo reizi.

Žūrijas pārstāvju starpā cīņa izcēlās par dziedātāju Samantu Tīnu, bet, tā kā māksliniece iekļuvusi konkursā ar divām dziesmām, šoreiz viņai netika dota iespēja uzstāties pusfinālā, jo ikvienam būs iespēja viņu redzēt konkursa otrajā tiešraidē un balsot vēlreiz.

Šā iemesla dēļ žūrija lēma, ka konkursa pusfinālā iekļūst dziedošā aktrise Marta Grigale un dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis, jo viņi konkursā piedalās katrs ar vienu dziesmu, ne divām.

Vakara gaitā tiešraides vērotāji ar prieku uzkavējās studijas telpās arī reklāmas pauzēs, jo viesu izklaidētājs bebrs, kurš popularitāti iemantoja jau pagājušajā gadā, lieliski tika galā ar savu uzdevumu.

Šoreiz bebrs parodēja «Supernovas 2015» fināla četrinieka dziesmas, iejūtoties gan MNTHA, Markusa Rivas, «ElektroFolk» un dziedātājas Aminatas ādā.

Pateicoties bebram, viesu aplausi studijā bija nesamāksloti un patiesi, kas nav tik tipiski dažādu šovu tiešraidēm. Tieši pats bebrs saņēma skaļākos aplausus un ovācijas.

Jau pēc nedēļas būs iespēja vērot otro tiešraidi, kurā biļetes uz pusfinālu iegūs vēl četri mākslinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu