Prokrieviskais aktīvists Girss sašutis par nacionālo naidu kurinošiem izteikumiem «Twitter»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Prokrieviskie aktīvisti lūguši Ģenerālprokuratūru izvērtēt mikroblogošanas vietnes «Twitter» lietotāja «@nacionaalisti» paustos nacionālo naidu kurinošos izteikumus.

Iesniegumu Ģenerālprokuratūrai iesniedza biedrības «Russkaja Zarya» aktīvists Illarions Girss.

Viņš iesniegumā raksta, ka lietotājs «@nacionaalisti» latviešu vidē sistemātiski propagandē ar vardarbību saistītu nepatiku pret Krieviju, krieviem, ebrejiem, musulmaņiem, melnādainajiem un homoseksuāļiem. Tāpat lietotāja ierakstos aktīvisti konstatējuši aicinājuma uz genocīdu, kā arī tā attaisnošanas pazīmes.

Biedrība Ģenerālprokuratūrai iesniegusi izrakstu par lietotāja veiktajiem ierakstiem laika periodā no 8.decembra līdz 8.janvārim, uzsverot, ka tvitera ierakstus būtu jāvērtē kā atsevišķi, tā arī kopumā.

Girss iesniegumā raksta, ka lietotājs sevi uzlūko kā nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK kolektīvā viedokļa paudēju, turklāt par «sasaisti ar šo partiju liecina arī lietotāja profila fotogrāfija, kurā attēlots partijas līderis Raivis Dzintars».

«Iespējams, tas viss ir farss, kura mērķis ir atmaskot visu morālo kroplību tam, kas Latvijas politikā ir nacionālā apvienība, tomēr šādas pieejas tiesiskums ir apšaubāms,» uzsvērts iesniegumā.

Ņemot vērā minētos faktus, lūgts sākt kriminālprocesu par nacionālā naida kurinošām pazīmēm «@nacionaalisti» darbībā.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Ģenerālprokuratūrā, iesniegums izskatīšanai nodots Drošības policijai (DP).

Girss aģentūrai LETA zināja teikt, ka, pamatojoties uz minēto iesniegumu, ir sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu