Arī Eltons Džons nav sajūsmā par Donaldu Trampu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu mūziķis Eltons Džons iebildis pret viņa dziesmu izmantošanu ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa kampaņas pasākumos. Tramps savā kampaņā izmantoja Džona dziesmas «Rocket Man» un «Tiny Dancer».

«Donalds Tramps nekādā oficiālā veidā nav prasījis atļauju izmantot Eltona mūziku. Dziesmu izmantošana nenozīmē, ka Eltons atbalsta Donaldu Trampu,» paziņoja dziedātāja pārstāvis.

Mediji pieļauj, ka Džonu saniknojuši Trampa izteikumi, ka viņš «nopietni apsvērtu» ASV Augstākās tiesas lēmuma, ar kuru valstī tika atļautas viendzimuma laulības, grozīšanu.

Šonedēļ britu dziedātāja Adele iebilda pret viņas dziesmu «Skyfall» un «Rolling In the Deep» spēlēšanu Trampa pasākumos.

Pagājušajā gadā grupas «Aerosmith» solista Stīvena Tailera advokāti lika Trampam pārtraukt kampaņas pasākumos atskaņot dziesmu «Dream On». Dziesmas izmantošana radot «maldinošu iespaidu», ka «Aerosmith» atbalsta Trampa kandidatūru.

Kā jau ziņots, arī kanādiešu mūziķis Nīls Jangs un amerikāņu rokgrupa «R.E.M.» lūguši neizmantot to dziesmas Trampa priekšvēlēšanu kampaņā.

«Ejiet ieskrieties, skumjie, pēc uzmanības izsalkušie un varaskārie vīreļi,» par dziesmas «End of the World AS We Know It (And I Feel Fine)» lietošanu tvītoja Staips. «Neizmantojiet mūsu mūziku un manu balsi savās idiotiskajās šarādēs, ko saucat par kampaņu.»

Politiķu un mūziķu strīdi par dziesmu izmantošanu kampaņās ir pretrunīgs jautājums kopš 1984. gada, kad rokmūziķis Brūss Springstīns nopēla ASV prezidentu Ronaldu Reiganu par ieceri pārvēlēšanas kampaņā lietot dziesmu «Born in the USA».

Autortiesību likumi ļauj politisko kampaņu pasākumos atskaņot mūzikas ierakstus, ja norises vieta ieguvusi attiecīgu licenci. Taču izpildītāji var sūdzēties par to reputācijai nodarīto kaitējumu, ja dziesma izmantota, nelūdzot atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu