Kinoteātros: «Oskara» pretendenti «Dāņu meitene» un «Trambo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No 5. februāra lielākajos kinoteātros būs skatāma filma «Dāņu meitene» (The Danish Girl), kuras pamatā – patiesi notikumi, un biogrāfisku drāmu «Trambo» («Trumbo»).

Dāņu mākslinieču – Lilijas Elbes un viņas sievas Gerdas dzīves stāsts ir smalks attiecību portrets, ko režisējis ASV Kinoakadēmijas balvas «Oscar» ieguvējs, filmu «Karaļa runa» un «Nožēlojamie» režisors - Toms Hūpers. Galvenajās lomās ASV Kinoakadēmijas balvas ieguvējs Edijs Redmeins un Alisija Vikandere.

Redmeins pagājušogad saņēma «Oskara» balvu par britu zinātnieka Stīvena Hokinga lomu filmā «The Theory of Everything» («Teorija par visu»).

Filmas anotācija: Viss aizsākās nejauši, kad dāņu mākslinieka Einara Vegnera sieva māksliniece Gerda palūdza vīru pozēt sieviešu drēbēs sasirgušās modeles vietā. 1931. gadā pasauli pāršalca šokējoša vēsts – Einars kļuva par pirmo vīrieti, kam veikta dzimuma maiņas operācija.

No piektdienas Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt arī biogrāfisku drāmu «Trambo».

Filmas anotācija: Daltons Trambo - viens no visu laiku veiksmīgākajiem Holivudas scenāristiem, kurš uz papīra ir radījis par kino klasiku jau kļuvušās filmas «Romas brīvdienas» un «Spartaks», pat nevarēja nojaust, ka savu politisko uzskatu dēļ nokļūs melnajā sarakstā «Holivuda 10» un tiks izmests no sapņu fabrikas elites rindām. Šis ir biogrāfisks stāsts, kurš aizskar neviennozīmīgu tēmu Holivudas vēsturē - pēckara raganu medībām, kurās tika ierauti arī tā laika izcilākie filmu industrijas pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu