Lielbritānijā ļauj veikt bezpilota auto testus reālos apstākļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Lielbritānijas varasiestādes nolēmušas atvēlēt auto ražotājiem atsevišķus koplietošanas ceļu posmus, lai tie varētu veikt bezpilota auto izmēģinājumus. Tā, atsaucoties uz publikāciju AutoExpress, vēsta Motor.ru.

Testus Lielbritānijā veiks autoražotāju konsorcijs, kurā cita starpā ietilpst Jaguar Land Rover un virkne telekomunikāciju kompāniju, ieskaitot Vodafone Group. Programma būs viens no astoņiem dažādiem projektiem, kas veltīti bezpilota tehnoloģijām. To attīstīšanai briti kopumā plāno atvēlēt 20 miljonus sterliņu mārciņu (26,5 miljoni eiro).

Izmēģinājumi ilgs trīs gadus, un tos plānots veikt konkrētos maģistrāļu posmos, ceļu savienojumos un pilsētas ielās reģionā ap Koventriju un Solihallu. Kopējais testiem atvēlēto ceļu garums būs ap 40 jūdzēm, tas ir, ap 64 kilometriem. Šajos posmos plānots uzstādīt speciālus sensorus, kuri palīdzēs uzturēt sakarus ar vairāk nekā simt autonomo auto, tostarp pieciem Jaguar Land Rover testu prototipiem. Sensoru tīkla izbūvei projekta ietvaros paredzēts atvēlēt 5,6 miljonus mārciņu (7,4 miljoni eiro).

2,2 miljoni mārciņu (2,9 miljoni eiro) tiks arī ieguldīti, lai sāktu izstrādāt tādus autonomos transporta līdzekļus, ko varētu perspektīvā izmantot invalīdu un vājredzīgu cilvēku pārvadāšanai gājēju zonās. Līdzīgas koncepcijas prototipi jau šobrīd tiek testēti Miltonkinsā, Lielbritānijā.

Patlaban autonomo bezpilota auto izmantošana atļauta Kalifornijas un Nevadas štatā, ASV, kā arī Gēteborgā, Zviedrijā, kur savus izstrādājumus testē Volvo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu