Ukrainā pērn demontēti 139 pieminekļi komunistu režīma darboņiem

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainā pērn tika demontēti 139 pieminekļi bijušā komunistu režīma darboņiem, teikts Ministru kabineta pārskatā par Ukrainas valdības Darbības programmas izpildi 2015.gadā.

«Tika noņemts pieminekļa statuss 40 Ļeņina pieminekļiem, tika demontēti 139 pieminekļi komunistu totalitārā režīma darbiniekiem,» teikts pārskatā, kas publicēts Ministru kabineta interneta vietnē.

Valdība arī norādīja, ka 2015.gadā tikuši pieņemti vairāki likumi par dekomunizāciju, tostarp «Par komunistiskā un nacionālsociālistiskā (nacistiskā) totalitārā režīma nosodīšanu un to simbolikas propagandas aizliegumu», «Par pieeju 1917.-1991.gada komunistiskā totalitārā režīma represīvo orgānu arhīviem», «Par uzvaras pār nacismu 1939.-1945.gada Otrajā pasaules karā iemūžināšanu», «Par cīņas par Ukrainas neatkarību 20.gadsimtā dalībnieku tiesisko statusu un piemiņu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu