6 fakti, ko tu, iespējams, nezināji par seriālu «The X-Files»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«The X-Files» ir garākais zinātniskās fantastikas seriāls, kāds radīts ASV. Ēterā tas bija no 1993. gada 10. septembra līdz 2002. gada 19. maijam. Un tagad, pēc 14 gadu pārtraukuma, tas atgriezies ar tiem pašiem varoņiem!

 
Foto: publicitātes

Iedvesma: 70. gadu TV seriāls

Katram seriāla sižetam ir savs iedvesmas avots. Tāpat noticis arī ar seriāla «The X-Files» radītāju Krisu Kārteru. Kā atzīst Kārters, seriāla mūza atnākusi, noskatoties 70. gadu TV produktu - seriālu «Kolchak: The Night Stalker», kura galvenais varonis reportieris Karls risina dažādus mistiskus notikumus un noziegumus, kuros iesaistīti zinātniskā fantastika vai pārdabiski spēki.

Par labu seriālam tika izlemts brīdī, kad Kārters iepazinās ar statistiskajiem datiem, kuros atklājās, ka 3,7 miljoni pasaules iedzīvotāju apgalvo, ka bijuši jebkādā sasaistē ar citplanētiešiem.

 
Foto: publicitātes

Kurš tic citplanētiešiem: Skallija vai Malders?

Kārtera radītajiem tēliem - aģentam Foksam Malderam un ekspertei Danai Skallijai attieksme pret pārdabiskiem spēkiem un citplanētiešiem atšķiras. Malders ir t.s. ticīgais, bet Skallija visu cenšas izskaidrot ar zinātni. Patiesībā dzīvē viss ir otrādi - aktrise Džiliana Andersone tic NLO. Savukārt Deivids Duhovnijs par to visu skeptiski pasmejas.

 
Foto: publicitātes

Dana Skallija - gara blondīne ar lielām krūtīm?

Seriāla Skallijas loma tapa, ietekmējoties no kolorītās Klarīsas Satrlingas lomas filmā «Jēru klusēšana», kuru atveidoja aktrise Džūdija Fostere. Sākumā Network lomai meklēja gara auguma blondīni ar kuplām krūtīm, taču Kārters paralēli lobēja savu senu paziņu - aktrisi Džilianu Andersoni. Džiliana sāka filmēties 24 gadu vecumā, un tā bija otrā reize viņas mūžā, kad viņa stāvēja pretī kamerai.

Zināji, ka aktieru partneru augumi ir tik ļoti atšķirīgi, ka lielu daļu seriāla filmēšanas laika Andersone pavada, stāvot uz paaugstinājuma?

Foto: twitter.com
 
Foto: publicitātes

Kā tapa leģendārā seriāla titru mūzika?

Leģendāro seriāla tituldziesmu sarakstījis komponists Marks Snovs, kurš atklāj, ka viņu iedvesmojusi tieši dziesma The Smith’s «How Soon Is Now?».

Interesanti, ka «The X-Files» atbalss efekts komponistam, ierakstot dziesmu, sanācis tehniski pavisam nejauši, taču tas izklausījies tik piederīgi, ka tika nolemts to atstāt. Muzikālais gabals interesants ar to, ka tiek miksēts orķestra dabiskais skanējums ar sintezatora elektroniskajām skaņām.

Snovs šo savā praksē darīja pirmo reizi, tāpat kā pirmo reizi lietoja svilpojošo skaņu efektu «Whistling Joe».

 
Foto: publicitātes

Kura bija nepatīkamākā aina Džilianai Andersonei?

Kā atzīst aktrise, visvairāk viņai nepatikusi hotelī filmētā aina, kurā bija jāatkailinās sava partnera - Maldera priekšā, lai viņš aplūkotu kukaiņu koduma vietas. Andersone neredzēja šai epizodei jēgu, savukārt Kārters uzsvēra tās lielo nozīmību, lai parādītu abu partneru platoniskās attiecības.

Otrs nepatīkamākais moments bija dzīva tarakāna turēšana mutē, kuru filmējoties Skallijai vajadzēja izspļaut dzīvu.

 
Foto: publicitātes

Andersonei par filmēšanos «X-failos» piedāvāts divreiz mazāks atalgojums

Aktrise Džiliana Andersone atklājusi, ka par filmēšanos seriāla «The X-Files» («X-faili. Slepenās lietas») turpinājumā viņai piedāvāts divreiz mazāks atalgojums nekā otrajam galvenās lomas tēlotājam Deividam Duhovnijam.

«Kā jau vienmēr, viņi pie manis atnāca ar piedāvājumu maksāt divreiz mazāk nekā Deividam,» šomēnes intervijā kino industrijas žurnālam «The Hollywood Reporter» sacīja Andersone.

«Esmu pārsteigta, ka intervētāji par to nerunā, jo tā ir taisnība,» viņa teica. «Domāju, ka tieši tagad ir svarīgi par to runāt, jo sievietes arvien vairāk izsakās par nevienlīdzīgo atalgojumu šajā biznesā. Mani tas šokēja, īpaši tāpēc, ka pagātnē esmu tik daudz darījusi, lai mums maksātu godīgi. Es ļoti smagi pie tā strādāju un beidzot biju kaut ko panākusi.»

«Pat pēdējo gadu intervijās cilvēki teikuši, ka nespējot tam noticēt, un jautājuši, kā tas lika man justies. Es vienmēr atbildēju, ka toreiz tā bija, bet tagad ir pavisam citādi. Un tad tas atkal notika! Es pat nezinu, ko man vairs teikt,» Andersone atzina intervijā vietnei «The Daily Beast».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu