Par Latvijas ietekmīgāko domātāju atkal atzīts režisors Alvis Hermanis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Interneta žurnāla «Satori.lv» lasītāju aptaujā par 2016. gada ietekmīgāko domātāju ar lielāko balsu skaitu atzīts režisors un ilggadējais Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, kurš par ietekmīgāko domātāju tika atzīts jau 2013. gada aptaujā, informē «Satori.lv» pārstāve Elizabete Lukšo.

Otro vietu balsu skaita ziņā ieguvis cilvēktiesību aktīvists un žurnālists, kurš 2013. gada aptaujas topā neiekļuva, - Didzis Melbiksis, savukārt trešo vietu topā ieņem filozofs, politologs un publicists Ivars Ījabs, kurš aptaujā tika minēts arī iepriekšējo reizi, bet nu pakāpies par vienu vietu uz augšu.

Savu vietu topa desmitniekā noturējuši arī mācītājs Juris Rubenis, kurš ierindojies ceturtajā vietā, mācītājs Juris Cālītis - piektajā vietā, kā arī politoloģe Vita Matīsa un bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga.

Jaunpienācēja Latvijas ietekmīgāko domātāju topā ir dzejniece Inese Zandere, kura ierindojusies septītajā vietā. Jaunpienācējs Latvijas ietekmīgāko domātāju topā ir arī bērnu ārsts reanimatologs Pēteris Kļava, vēsturnieks un pasniedzējs Harijs Tumans.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo aptauju no topa izkrituši Aivars Endziņš, kurš 2013. gadā ieņēma otro vietu, un Roberts Ķīlis, kurš toreiz ierindojās trešajā vietā, kā arī Uldis Tīrons un Mārcis Auziņš.

Interneta žurnāls «Satori.lv» lasītāju aptauju par Latvijas ietekmīgāko domātāju izsludināja pēc triju gadu pārtraukuma. Kritēriji bija vienkārši - lai iekļūtu topā, cilvēkam jābūt dzīvam un regulāri ar plašsaziņas līdzekļu, savu rakstu vai publisku uzstāšanos starpniecību jāpauž viedoklis par Latvijai svarīgiem jautājumiem, par svarīgāko uzskatot to, cik lielā mērā šā cilvēka teiktais ietekmē mūsu prātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu