Vandaļu sabojātas pieturvietas nojume traumē sievieti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vandaļi Baltezerā, uz Tallinas šosejas, sabojājuši virzienā uz Rīgu izveidoto autobusu pieturas «Ādažu sanatorija» paviljonu - tam izsists stikls, kā arī pārzāģētas skrūves, kas satur paviljona konstrukciju. Rezultātā nojume sabrukusi un traumas guvusi kāda sieviete, kura tur gaidījusi sabiedrisko transportu, pavēstīja VAS «Latvijas Valsts ceļi».

Šā vandalisma akta dēļ paviljona konstrukcija zaudēja nestspēju un sāka brukt brīdī, kad pieturā bija cilvēki. Brūkošā konstrukcija trāpīja kundzei, kas tajā brīdī atradās pieturvietā.

Par šo vandalisma faktu «Latvijas Valsts ceļi» gatavo iesniegumu Valsts policijai. Policijā vērsusies arī negadījumā cietusī kundze.

«Diemžēl katru gadu uz valsts ceļiem notiek zādzības un vandalisms, taču šāds gadījums ir pirmo reizi. Bojāt konstrukciju sabiedriskā transporta pieturvietā, apzinoties, ka sabrūkot tā var traumēt cilvēkus, – tā ir noziedzīga rīcība. Pieturā varēja atrasties mazi bērni vai gados veci cilvēki, un tas, ka cietusī kundze neguva smagas traumas, ir tikai laimīga sagadīšanās. Te ir darbs tiesībsargājošām iestādēm, vainīgajiem jāatbild par šādu nodarījumu,» norāda «Latvijas Valsts ceļu» valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

«Latvijas autoceļu uzturētāja» darbinieki līdz tumsai pārbaudīs arī visus pārējos pieturvietu paviljonus Tallinas šosejas posmā visā Baltezerā un nepieciešamības gadījumā norobežos bojātos.

2015. gadā valsts ceļu aprīkojumam nodarīti zaudējumi 198 000 eiro apmērā. Pērn uz valsts autoceļiem bojātas vai nozagtas kopumā 148 ceļa zīmes, 145 ceļa zīmju stabi, vairāk nekā kilometrs aizsargbarjeru, 200 m tiltu margu, trīs autobusu pieturvietu paviljoni, četri autobusu pieturvietu soliņi, pieci apgaismes stabi un viens luksofors, nozagti arī septiņi kvadrātmetri bruģa un bojāti vēl citi aprīkojuma elementi. No vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām saņemta kompensācija kopumā 106 tūkstošu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu