Mazā Ronja palīdz grupai «Astro`n`out» izvēlēties dziesmas topošajam albumam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Apmeklējot dažādus muzikālus pasākumus un koncertus, nevienam māksliniekam nav pārsteigums, ja grupas «Astro`n`out» soliste Māra Upmane-Holšteine vai dziedātājs Goran Gora ierodas kopā ar gandrīz divus gadus veco meitu Ronju, kas ir droša, atvērta un ikvienam saka vārdu – čau!

«Esmu droša, ka mums visu veiksmīgi izdodas apvienot, jo ne man, ne vīram nav ikdienas darba. Ja mēs abi nebūtu mākslinieki, man vajadzētu algot auklīti, kura vienmēr dotos visur līdzi. Tagad mēs paši tiekam galā, ja nepieciešams, lūdzot vecāku vai draugu palīdzību,» smejas Māra.

Māra ar lepnumu paziņo, ka mazā Ronja jau no pirmajiem dziesmu akordiem saprot, kuras dziesmas dzied mamma un kuras - tētis.

Foto: Nauris Garkaklis

Dzirdot grupas «Astro`n`out» dziesmas «Atskaties» pirmās skaņas, Ronja jau steidz teikt vārdu – mamma, toties tēti mazā jaunkundze pazīst, jau izdzirdot pirmos ģitāras akordus.

«Tā kā Ronja bieži vien bija līdzi uz Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» mēģinājumiem un koncertiem, viņa pēc balss atpazīst arī Renāru Kauperu. Reiz, man par pārsteigumu, dzirdot grupas «Triānas parks» dziesmu «Laika dziesmiņa», Ronja domāja, ka es dziedu. Pastāstīju, ka tā ir Agnese, un Ronja uzreiz centās atkārtot viņas vārdu un ieklausījās,» stāsta Māra.

Lepnā mamma atklāj, ka Ronjai ļoti patīk dejot, un dziedātāja domā, ka izaugot Ronja kļūs tieši par dejotāju. Mīļākā mūzika, pie kuras dejot, mazajai dāmai ir Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» albums. Vienalga, ko Ronja dara - spēlējas ar mantiņām vai zīmē -, ja tiek uzlikts CD, viņa ceļas kājās un dejo.

«Šo meitas īpašību reizēm izmantojam, lai noteiktu grupas potenciālos hitus. Sarakstām dziesmu «skices» un klausoties lemjam, kurai dziesmai ir potenciāls un kurai ne, kura ideja ir laba un kura tomēr ne. Ja kādam no grupas kas ļoti patīk, bet citam ne un, piemēram, Ronja, klausoties «skici», dejo, tas tiek uzskatīts kā plusiņš. Viņa mums savā veidā palīdz izvēlēties topošā albuma dziesmas,» smejas Māra.

Kā jau sievietei, turklāt tādai, kas darbojas mākslas lauciņā, Mārai mājās ir kosmētika, un mazā Ronja uz to noraugās ar interesi. Meitenīti fascinē tūbiņas, trauciņi, otiņas un flakoniņi. Dziedātāja meitai jau iemācījusi, ka ēnas var lietot tikai ar otiņu, un, ļaujot Ronjai pamēģināt, nereti tiek sakrāsota Ronjas seja un arī mamma.

Māra uzskata, ja bērnam ir interese, ir jāparāda un jāpastāsta par konkrēto lietu un kā to lietot, pat ja tas nozīmē, ka reizēm kādā ēnu trauciņā tiek iebraukts ar pirkstu.

Ronjai būtiskākā lieta ir mantiņa zaķītis. Ja zaķis tiek aizmirsts pie vecmāmiņas vai kur citur, jādodas tam pakaļ, jo bez viņa Ronja gulēt neiet, bet spēj pacietīgi gaidīt, kad nozaudētais zaķis tiks atrasts un nogādāts viņas rociņās.

Reiz dziedātāja izmazgāja zaķi - un tas nepaspēja izžūt līdz gulētiešanas laikam. Beigu beigās Ronja aizgāja gulēt ar slapju zaķi un nepakļāvās vecāku vēlmei blakus ņemt citu mantiņu.

«Ronjai ļoti patīk fotografēties. Tiklīdz viņa ierauga, ka fotografēju, tā uzreiz sūta bučiņu, vairumā bilžu Ronja redzama ar tūtiņā savilktām lūpiņām. Bieži vien nepagūstu nofotografēt, kad viņa jau skrien skatīties fotogrāfiju,» stāstu par meitu nobeidz Māra.

Grupa «Astro`n`out» 12., 13. un 14. februārī ar savu akustisko koncertprogrammu uzstāsies trijās koncertzālēs – Latgales vēstniecībā «Gors», «Lielajā Dzintarā» un «Dzintaru» koncertzālē.

Koncertos būs iespēja dzirdēt vecās, labās dziesmas akustiskajās skaņās, kā arī jaunas dziesmas no topošā albuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu