Erotiskie sapņi un to nozīme...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Var diezgan droši apgalvot, ka erotiskos sapņus sapņojuši, ja ne pilnīgi visi pieaugušie cilvēki, tad vismaz lielākā daļa noteikti. Un erotiskie sapņi var arī šo to pastāstīt gan par jums pašiem, gan to, kādas seksuālās attiecības jums patīk.

Psihologi gan arī uzskata, ka erotiskie sapņi nav jāuzlūko kā jūsu slēptās seksuālās vēlmes. Izņēmums ir tikai tādi erotiskie sapņi, kuros galvenajā lomā ir cilvēks, kurš jums tiešām simpatizē, - tad šāds sapnis ir jūsu reālās dzīves domu turpinājums. Tomēr reizēm erotiskie sapņi ir, maigi sakot, neparasti, un pēc šādiem sapņiem pamostoties, cilvēks var justies apmulsis vai pat izjust vainas sajūtu. Tomēr savu sapņu izprašana var palīdzēt jums saprast to, ko jūs patiesībā jūtat, to kas jūs satrauc, un to kas jūs biedē.

Eksistē vairāki erotisko sapņu sižeti. Lūk, daži no tiem

Sekss ar bijušo
Šādi sapņi var mulsināt, īpaši ja esat pilnīgi apmierināti ar pašreizējām attiecībām.
Šādiem sapņiem var būt vairāki skaidrojumi. Iespējams, jūs nespējat aizmirst kādu aizvainojumu no šā cilvēka puses. Iespējams arī, ka jaunajās attiecībās ir ienesta kāda problēma no vecajām attiecībām. Psihologi uzskata, ka bijušās mīlestības parādīšanās sapņos var liecināt par kādu jūsu slēptu vēlmi, kuru asociējat ar šo cilvēku. Piemēram, sapnis ar kādu tuvu cilvēku no jūsu studiju laikiem var liecināt par to, ka jūs alkstat pēc brīvības, kuru iemiesoja šis laiks un cilvēks. Šāds sapnis var arī nozīmēt to, ka jūs salīdzināt vecās attiecības ar jaunajām.

Ja vecās attiecības bija neveiksmīgas, jūs varat izjust bailes, ka tādas būs arī jaunās.

Kāds vai kaut kas traucē
Jūs jau grasāties ķerties pie paša interesantākā, bet tad pēkšņi telpā ienāk kāds tuvinieks vai paziņa un izliekas, ka neko nav redzējis.
Šāds sapnis var nozīmēt, ka jums ir ļoti svarīgi, lai jūsu partnera tuvinieki jūs pieņemtu.

Nekādi nespējat atrast piemērotu vietu seksam
Jūs esat kopā ar mīļoto un jūtat spēcīgu vēlmi ļauties mīlas priekiem, bet nekādi nespējat atrast mierīgu vietu, kur to darīt.
Principā šāds sapnis var nozīmēt to, ka jūs nekādi nespējat atrast piemērotu partneri. Tādus sapņus cilvēki bieži redz īsi pirms vai uzreiz pēc šķiršanās.

Sekss ar svešinieku
Viss notiek tā, kā tam jānotiek, jūs gūstat tik ļoti vēlamo baudu - un tad pēkšņi pamanāt, ka sekss jums bija ar pilnīgi nepazīstamu cilvēku.
Ja sapņojat par seksu ar svešinieku, tas var nozīmēt, ka jums piemīt spilgta fantāzija un ka bieži meklējat piedzīvojumus. Šāds sapnis var nozīmēt arī to, ka cilvēks vienkārši ir noguris no rutīnas un ierastās dzīves. Vēl viens skaidrojams šādam sapnim varētu būt tāds, ka vēlaties citu partneri. Un, jā, šāds sapnis var nozīmēt arī to, ka jums tiešām patīk sekss ar mazpazīstamiem partneriem.

Jūs pamet visinteresantākajā vietā
Jūs redzat romantisku, mīlas pilnu sapni - nebeidzami apskāvieni un skūpsti, bet tad pēkšņi jūsu partneris pazūd, aiziet vai aizbēg un jūs viņu nevarat noturēt.

Šāda veida erotisks sapnis var liecināt par kādu reālu situāciju no jūsu pagātnes.

Iespējams, jums bijis kāds mīlēts cilvēks, bet nespējāt šo cilvēku noturēt. Iespējams, jūs domājat, ka nespējat mīlēt, pieķerties vai panākt, lai citi pieķeras jums.

Sekss ar slavenību
Jums ir sekss ar kinozvaigzni, populāru mūziķi, slavenu sportistu vai politiķi.
Sapnis ar slavenību, kura jums simpatizē, ir jūsu slepeno vēlmju iemiesojums. Šāds sapnis var arī nozīmēt to, ka jūs vēl neesat atradis savu sapņu partneri un tāpēc savos sapņos to aizstājat ar šādu idealizētu tēlu. Ja jūs sapņojat par tādu «zvaigzni», kurai parasti nepievēršat uzmanību, tad tas var nozīmēt, ka jūs vēlaties izcelties no pelēkās masas. Šāda veida sapnis var arī nozīmēt, ka sapņojat par spožu karjeru, slavu un panākumiem. Un cilvēks, kuru jūs redzat sapnī, ir jūsu ideāls piemērs atdarināšanai.

Sekss ar kolēģi
Sapņos draudzība un simpātijas bieži tiek erotizētas. Šāds sapnis tikai apliecina, ka jūs tiešām esat labi kolēģi.

Sekss ar priekšnieku
Šāds sapnis nenozīmē, ka jūs tiešām vēlaties seksu ar priekšnieku. Kaut šo variantu nevar arī pilnīgi izslēgt.
Parasti šādi erotiski sapņi simbolizē reakciju uz jūsu priekšnieka rīcību.

Piemēram, priekšnieks jūs ir nolamājis un jūs viņam šādi atriebjaties.

Kaut var būt arī citi varianti. Viss atkarīgs no tā, kāda ir jūsu dzīves situācija.

Sekss pretējā dzimuma veidolā
Šādu sapni nevajadzētu uztvert burtiski. Šāda lomu maiņa nebūt nenozīmē, ka jūs vēlaties mainīt dzimumu vai ka jums ir homoseksuālas tieksmes. Iespējams, ka šādi sevi parāda kādas cilvēka īpašības, kuras tam nākas slēpt. Piemēram, ja vīrietis sevi sapnī redz kā sievieti, tas var nozīmēt, ka reālā dzīve prasa no viņa stingrību, bet viņa būtība to nepieņem. Ja sieviete sevi redz kā vīrieti, tas var liecināt par to, ka viņa vēlas būt izlēmīgāka, uzstājīgāka un pārliecinātāka. Vai arī to ka viņa vēlas, lai šādas rakstura īpašības piemīt viņas partnerim.

Masturbācija sapnī
Šāds sapnis liek aizdomāties par nedrošību, zemu pašvērtējumu, apspiestām vēlmēm un neapmierinātību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu