«Kurbads» komanda spraigā spēlē uzvar «Prizmu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Sestdien, 30. janvārī, Vidzemes ledus hallē laukuma saimnieki hokeja klubs «Kurbads» spraigā un intrigas pilnā Latvijas hokeja čempionāta spēlē izcīnīja uzvaru ar 4:2 pret 2014. gada sezonas čempioniem HK «Prizma».

Lielisku spēli aizvadīja Rihards Remiņš, kura kontā vārti un divas rezultatīvas piespēles, tāpat jāuzteic vārtsargs Guntars Reiss, kurš atvairīja 39 no 41 pretinieku metieniem.

«Prizmas» komandas spēlētāji jau no pirmajām minūtēm spēlēja aktīvu hokeju pa visu laukumu, piespiežot mājiniekus vairāk piedomāt par aizsardzību. Vienā no uzbrukumiem «Kurbads» aizsardzību uzlauž Viktors Lobačovs, kurš pēc reida piespēlē Sandim Grīnbergam – uzbrucējs nekļūdās un atklāj spēles rezultātu. Prizmiešu prieki gan nav ilgi, jo asu pretuzbrukumu realizē mājinieki – Rihards Remiņš piespēlē Gatim Gricinskim uz vārtu priekšu, kurš, neapturot ripu, pāradresē to Edgara Lūsiņa cietoksnī. Pēc pirmā perioda kaujiniecisks neizšķirts.

Otrās trešdaļas sākumā rīdzinieki izpelnās noraidījumu. Standarta kombinācijas mājiniekiem nepadodas, tomēr Rihards Remiņš saņem ripu uz zilās līnijas, dodas pretinieku zonā un piespēlē Jurim Štālam, kurš ar spēcīgu metienu no zonas vidus pārspēj vārtsargu un svaru kausus nosver par labu «Kurbadam». Visai haotiskā spēlē minimāls pārsvars ir mājiniekiem, tomēr rezultāts uz tablo nemainās.

Auksta duša sagaida «Kurbads» komandu trešā perioda sākumā. Aizsargi nesaprotas ar vārtsargu, kā rezultātā ripa atlec pie Aleksandra Baburina, kurš piespēlē Viktoram Lobačovam uz vārtu priekšu. Rezultāts atkal neizšķirts – 2:2. «Prizma» gan tūlīt pat nokļūst mazākumā. HK «Kurbads» vajag tikai 10 sekundes, lai realizētu viena vīra pārsvaru. No Toma Hartmaņa un komandas debitanta Artjoma Karkotska piespēlēm mājiniekus vadībā izvirza Pauls Zvirbulis.

Tuvojoties beigu sirēnai, «Prizmas» vadonis Ēriks Miļūns nolemj vārtsargu mainīt pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr taktiskais gājiens neattaisnojas – Gatis Gricinskis raida ripu pāri visam laukumam, tā atsitas pret apmali un pirmais pie tās piesteidzas Rihards Remiņš un raida ripu tukšos vārtos.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tiek atzīti Juris Štāls un Viktors Lobačovs.

Neraugoties uz to, ka viesi vārtus apdraudēja biežāk, HK «Kurbads» izcīna trīs punktus turnīra tabulā. Nākamā spēle HK «Kurbads» paredzēta 4. februārī Arēnā Rīga – Latvijas kausa fināls pret HK «Mogo». Gaidām fanu atbalstu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu